ΕΛΛΑΔΑ

Καυγάς Ματίνας Παγώνη με αντιεμβολιαστή: «Η δική μου άποψη μετράει, όχι η δική σας»

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2021, 08:22
Καυγάς Ματίνας Παγώνη με αντιεμβολιαστή: «Η δική μου άποψη μετράει, όχι η δική σας»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Πουλτουρζίδης σημείωσε πως δεν θέλει να προχωρήσει στο εμβολιασμό του, καθώς, κατά τη δική του άποψη, τα εμβόλια βρίσκονται ακόμα σε στάδιο δοκιμής και θα πρέπει να διατηρούν την κίτρινη κάρτα.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του Mega με καλεσμένη τη Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ και τον Αντώνη Πουλτουρζίδη, κλινικό διαιτολόγο που αρνείται να κάνει το εμβόλιο.

Ο κ. Πουλτουρζίδης σημείωσε πως δεν θέλει να προχωρήσει στο εμβολιασμό του, καθώς, κατά τη δική του άποψη, τα εμβόλια βρίσκονται ακόμα σε στάδιο δοκιμής και θα πρέπει να διατηρούν την κίτρινη κάρτα: «Οι δύο λέξεις που φοβίζουν την κοινωνία είναι η κίτρινη κάρτα και το πιστοποιητικό αντισωμάτων», είπε, προκαλώντας την αντίδραση της Ματίνας Παγώνη.

Η ίδια εμφανώς ενοχλημένη απάντησε: «Στην ιατρική δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις, αλλά με επιστημονικά δεδομένα. Όταν το εμβόλιο έχει περάσει στην τρίτη φάση, νομίζω ότι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση. Δεν μιλάμε με γενικότητες».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα είναι στα χέρια του καθενός. Το εμβόλιο έχει περάσει όλες τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας όλες τις παρενέργειες και τι έχει συμβεί σε όλα τα όργανα σε ποσοστά, και επιπλέον από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με κορονοϊό, που η δική μου άποψη μετράει, και όχι η δική σας. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο φτάνουν σε ΜΕΘ, αλλά μετά ταλαιπωρούνται με προβλήματα και ακτινολογικά ευρήματα για μία ζωή».

Ο κ. Πουλτουρζίδης σημείωσε: «Πιστέψτε με ότι αν αποδεχτώ να κάνω το εμβόλιο, να είστε σίγουροι ότι θα το αποδεχτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα εφόσον κρατηθεί η κίτρινη κάρτα και μετά την ιατρική πράξη πιστοποιούνται τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr