ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2021, 17:00 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2021, 17:46
Δημήτρης Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προσέφυγε ο πολυισοβίτης της 17Ν , μετά τις αντίθετες αποφάσεις για τη μεταγωγή του στο Δομοκό. 

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προσέφυγε o Δημήτρης Κουφοντίνας, την ώρα που εκκρεμεί το αίτημά του για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια παραμονής του σε αυτές. 

Η κατάθεση της αίτησης από τον πολυισοβίτη της 17Ν ήρθε ύστερα από τις αντίθετες αποφάσεις που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Όπως αναφέρει ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια και 25 έτη κάθειρξη για συμμετοχή στη «17Ν», η άρνηση της ποινικής και διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας επί του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει λόγο για παραβίαση του άρθρου 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου). Ακόμη επικαλείται και παραβίαση των άρθρων 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, αρμόδιο για την επίλυση του επίμαχου θέματος είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας με αφορμή τη συμπλήρωση 19 ετών φυλάκισης του έκανε χρήση του δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος και στα μέσα του περασμένου Αυγούστου κατέθεσε στη διοίκηση των φυλακών αίτημα για υφ’ όρων απόλυση.  Επί του αιτήματος του, ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί ακόμη βούλευμα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr