ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Παπακωνσταντίνου για λίστα Λαγκάρντ: Ο κ. Διώτης δεν ενήργησε με δόλο

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2017, 18:08 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2017, 18:08
Γ. Παπακωνσταντίνου για λίστα Λαγκάρντ: Ο κ. Διώτης δεν ενήργησε με δόλο
Facebook Twitter Whatsapp
Σε μία σειρά πολιτικών αποφάσεων με επίκεντρο την περίφημη λίστα Λαγκάρντ αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου καταθέτοντας στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη​.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε μία σειρά πολιτικών αποφάσεων με επίκεντρο την περίφημη λίστα Λαγκάρντ αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου καταθέτοντας στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κ. Διώτης να ενήργησε με δόλο στην υπόθεση αυτή που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

«Ήταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον Γ. Καπελέρη (σ.σ. πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ) και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε πεπεισμένος στην κατάθεση του πως οι ενέργειες του κ. Διώτη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δεν είχαν δόλο, επισημαίνοντας: «Δεν προκύπτει από τη λογική αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ στη λίστα των 65 CD».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε πως, κατά την προσωπική του άποψη, η λίστα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα στοιχείο σε σχέση με άλλα και όχι ως βάση αυτοτελή φορολογικού ελέγχου και με αυτό το σκεπτικό την απέστειλε στον κ. Διώτη.

Στη συνέχεια εξετάστηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιέγραψε τις επαφές που είχε με τις γαλλικές αρχές για την παραλαβή των στοιχείων, τονίζοντας ότι «οι Γάλλοι ζήτησαν μυστικότητα και εμπιστευτικότητα».

Η δίκη συνεχίζεται τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr