current views are: 9

20 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση17:50

Άντρο παρανομίας το ΑΠΘ – Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές

 Σε άντρο ανομίας έχει μετατραπεί το ΑΠΘ καταγγέλλουν φοιτητές σε επιστολή τους, με τους διακινητές να τους παρενοχλούν και τη διακίνηση να γίνεται  ανεξέλεγκτα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Δημοσίευση 17:50’

 Σε άντρο ανομίας έχει μετατραπεί το ΑΠΘ καταγγέλλουν φοιτητές σε επιστολή τους, με τους διακινητές να τους παρενοχλούν και τη διακίνηση να γίνεται  ανεξέλεγκτα στους χώρους του πανεπιστημίου.

 Σε άντρο ανομίας έχει μετατραπεί το ΑΠΘ καταγγέλλουν  φοιτητές σε επιστολή τους, με τους διακινητές να τους παρενοχλούν και τη διακίνηση να γίνεται  ανεξέλεγκτα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Οι εικόνες που παρουσιάζει η κάμερα του Alpha είναι αποκαρδιωτικές και ταυτόχρονα δημιουργούν την κραυγή αγανάκτηση των φοιτητών που φοβούνται ακόμη και να προσέλθουν για μάθημα, αφού ανά πάσα ώρα μπαίνουν στο στόχαστρο των εμπόρων ναρκωτικών .

Οι φοιτητές πλέον κάνουν λόγο για «φαινόμενο», ενώ ο προαύλιος χώρος του Πανεπιστημίου, μαρτυρά το προφανές, την πλήρη εγκατάλειψη που παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

 Την ίδια ώρα, μια σκληρή κόντρα άνοιξε μεταξύ του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Αφορμή στάθηκε  δήλωση του υπουργού Παιδείας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, καθώς σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις καταγγελίες που αφορούν το ΑΠΘ σχολίασε ότι «έχουν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα, όχι όμως στην έκταση που περιγράφονται».

«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλή Μήτκα ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να διαφυλάξει τους χώρους από διακινητές και άλλα τέτοια στοιχεία, δεν μπορεί να ασχολείται με εγκλήματα ποινικού δικαίου ούτε να συλλάβει κανένα… Οι φύλακες μας είναι θυρωροί και επόπτες κτιρίων ούτε επιχειρησιακή ικανότητα έχουν, ούτε νομική εξουσιοδότηση να κυνηγούν διακινητές».

«Η ΕΛΑΣ έχει από την πρώτη ημέρα το ελεύθερο να δράσει όπως νομίζει» ξεκαθάρισε δε ο Περικλής Μήτκας, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε έντονα καταθέσει τις απόψεις στην πολιτεία και τον αρχηγό της αστυνομίας».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Αριστοτελείου, με καταγγελίες φοιτητών για εκτός ελέγχου διακίνηση ναρκωτικών, και άλλες έκνομες δραστηριότητες, ο κ. Μήτκας δήλωσε ότι είναι «σοβαρό θέμα, μας απασχολεί διαρκώς, γίνεται αγώνας εδώ και τρία χρόνια που είμαστε πρυτανεία αλλά απασχόλησε και τις προηγούμενες πρυτανικές αρχές».

«Το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών έξω από το κυλικείο της Πολυτεχνικής Σχόλης πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε στη δυτική πλευρά, οι συμμορίες έφυγαν έκτος κάμπους και κάνουν προσπάθεια επιστροφής μεταξύ του ΑΧΕΠΑ και του Πολυτεχνείου» εξήγησε ο κ. Μήτκας. 


σχετικα αρθρα