ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Ανώμαλος» δρόμος για τους ανεμβολίαστους - Πού κάνουν rapid test και πού το δηλώνουν

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2021, 08:56
Κορωνοϊός: «Ανώμαλος» δρόμος για τους ανεμβολίαστους - Πού κάνουν rapid test και πού το δηλώνουν
Facebook Twitter Whatsapp

Πού κάνουν rapid test οι ανεμβολίαστοι. Πού δηλώνεται το αποτέλεσμα του rapid test. Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ένα και δύο rapid test ανά εβδομάδα.

Με τα κατάλληλα αποδεικτικά από σήμερα και τουλάχιστον για τους υπόλοιπους έξι μήνες θα πηγαίνουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το πλαφόν για το rapid test διαμορφώθηκε στα 10 ευρώ, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, και βαρύνει τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Πού κάνουν rapid test οι ανεμβολίαστοι

Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν πλέον να κάνουν δωρεάν rapid test στις δημόσιες δομές παρά μόνο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ωστόσο, έλεγχο διενεργούν και ορισμένα φαρμακεία, αλλά και κάποιοι ιδιώτες γιατροί.

Πού δηλώνεται το αποτέλεσμα του rapid test

Στο εξής δεν μπορείτε να μεταβείτε στη δουλειά μόνο με το αρνητικό αποτέλεσμα του rapid test, καθώς θα πρέπει να δηλωθεί το αποτέλεσμα και να εκδώσετε το σχετικό έγγραφο που θα διαθέτει QR code που θα μπορεί να σκαναριστεί.

Η δήλωση αποτελέσματος γίνεται στις υπηρεσίες του gov.gr .

Θα χρειαστείτε κωδικό Taxis και τον ΑΜΚΑ σας.

Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ένα και δύο rapid test ανά εβδομάδα

Ένα rapid test την εβδομάδα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ δύο τεστ την εβδομάδα πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr