ΕΛΛΑΔΑ

Harvest Moon: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2021, 21:36
Harvest Moon: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου
Facebook Twitter Whatsapp

Η Πανσέληνος του «θερισμού» ανέτειλε και συγκέντρωσε τα φλας. Γιατί ονομάζεται «Harvest Moon». Δείτε εικόνες από την Αθήνα και το Ναύπλιο.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, της «συγκομιδής» ή του «καλαμποκιού» ή του «θερισμού», όπως ονομάζεται, ανέτειλε το βράδυ της Δευτέρας και μας χάρισε μοναδικές εικόνες.

Δείτε εικόνες από την Ακρόπολη:

Δείτε εικόνες από το Ναύπλιο:

Γιατί ονομάζεται Harvest Moon

Το γεγονός πως εμφανίζεται λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα έχει ως αποτέλεσμα να την αφθονία φωτός, κάτι που βοηθά τους αγρότες να μαζέψουν τις καλοκαιρινές τους καλλιέργειες. Γι’΄αυτό και έλαβε αυτό το όνομα που σημαίνει θερισμός και συγκομιδή καρπών.

Κατά μέσο όρο, οι Σελήνες Συγκομιδής του Οκτωβρίου συμβαίνουν ανά τριετία, αν και το χρονικό πλαίσιο μπορεί να είναι αρκετά μεταβλητό και μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου μπορεί να μεσολαβήσουν έως και οκτώ χρόνια (το επόμενο τέτοιο παράδειγμα θα έρθει μεταξύ 2020 και 2028).

Πολλοί πιστεύουν ότι η Σελήνη της συγκομιδής παραμένει στον νυχτερινό ουρανό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πανσέληνο που βλέπουμε κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτό που διαφοροποιεί την πανσέληνο αυτού του μήνα από τις άλλες, είναι ότι οι αγρότες στην κορύφωση της τρέχουσας περιόδου συγκομιδής μπορούν να εργάζονται μέχρι αργά τη νύχτα με το φως του φεγγαριού.

Το Harvest Moon είναι ιδιαίτερο διότι πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη, καθώς δεν είναι πιο μεγάλο από τα υπόλοιπα.

Έτσι, για αρκετές ημέρες πριν και μετά την πανσέληνο, το φεγγάρι κρέμεται στον ουρανό σαν ένα μεγάλο, λαμπερό φανάρι και παρατείνει το φως πολύ μετά το ηλιοβασίλεμα. Ανατέλλει περίπου την ώρα που δύει ο ήλιος, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή την εποχή του έτους, αντί να ανατέλλει κατά μέσο όρο 50 λεπτά αργότερα κάθε μέρα, το φεγγάρι φαίνεται να ανατέλλει σχεδόν την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr