ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Ράντεφ στον Παυλόπουλο για Βούλγαρο φυλακισμένο

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2017, 16:27 / Ανανεώθηκε 25 Ιουνίου 2017, 16:27
Παρέμβαση Ράντεφ στον Παυλόπουλο για Βούλγαρο φυλακισμένο
Facebook Twitter Whatsapp

Το ζήτημα της παραμονής στις ελληνικές φυλακές Βούλγαρου πολίτη που καταδικάστηκε άδικα σε ισόβια έθεσε ο κ. Ράντεφ

Το ζήτημα της παραμονής στις ελληνικές φυλακές Βούλγαρου πολίτη που καταδικάστηκε άδικα σε ισόβια δεσμά για την δολοφονία πολωνού υπήκοου έθεσε στο Έλληνα πρόεδρο ο Βούλγαρος ομόλογός του κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα όπως αποκαλύπτει η βουλγαρική εφημερίδα 24 Chasa στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Σύμφωνα με την βουλγαρική εφημερίδα δύο αδέρφια από την Βουλγαρία καταδικάστηκαν ισόβια το 2010 από ελληνικά δικαστήρια για την "δολοφονία" πολωνού υπήκοου.

Όμως τον Δεκέμβριο του 2016 ο πραγματικός θάνατος του πολωνού από φυσικά αίτια στην Τρίπολη αποκάλυψε την δικαστική πλάνη μιας και αποδείχθηκε ότι ο υποτιθέμενος νεκρός όλο αυτό το διάστημα ζούσε στην πόλη και εργαζόταν σε βενζινάδικο.

Η αποκάλυψη της αλήθειας οδήγησε εκτός φυλακής το ένα από τα δύο αδέρφια αλλά για τον άλλο καθυστερεί για άγνωστο λόγο η αποφυλάκιση του μετά από εξήμισι χρόνια άδικης παραμονής του στις ελληνικές φυλακές. 

Το θέμα σύμφωνα με την εφημερίδα έκανε γνωστό στον Βούλγαρο πρόεδρο συμπατριώτης του κατά την διάρκεια της συνάντησης του Ράντεφ στην Αθήνα με μέλη της βουλγαρικής κοινότητας.

Ο βούλγαρος πρόεδρος το έθεσε στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου με τον Προκόπη Παυλόπουλο να υπόσχεται άμεση αντίδραση από τις ελληνικές αρχές καταλήγει η 24Chasa.

Kατά τ΄άλλα στη συνάντηση του Ράντεφ με τα μέλη της βουλγαρικής κοινότητας στην Ελλάδα τέθηκαν τα ζητήματα της ενίσχυσης των βουλγαρικών σχολείων στην Ελλάδα,της απόδοσης της βουλγαρικής υπηκοότητας στα παιδιά μεικτών γάμων,θέματα συνταξιοδοτικά και φορολογίας με τον βούλγαρο πρόεδρο να καλεί τους συμπατριώτες του που ζουν στην Ελλάδα να διατηρούν και να αναπτύσσουν στην χώρα μας τα ήθη και έθιμά τους.

Η επίσκεψη του Ράντεφ στην Ελλάδα έκλεισε με επίσκεψη μαζί με την σύζυγό του το Σάββατο στην Ακρόπολη με το θέμα μαζί με την ...γκαρνταρόμπα της κυρίας Ράντεβα να ...απασχολεί τα βουλγαρικά ΜΜΕ και Social Media.