current views are: 9

26 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση04:58

Δεύτερη εβδομάδα με «βουνά» σκουπιδιών – Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων, απορρίπτοντας την ρύθμιση

Δημοσίευση 04:58’

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων, απορρίπτοντας την ρύθμιση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων, απορρίπτοντας την ρύθμιση του Πάνου Σκουρλέτη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε πως θα καταθέσει τη δική της πρόταση για να αρθεί το αδιέξοδο, την ώρα που στις περισσότερες γειτονιές της χώρας, τα σκουπίδια έχουν μετατραπεί σε… βουνά.

Τα σκουπίδια και η αφόρητη ζέστη πνίγουν τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, απειλώντας τη δημοσία υγεία. Τους κινδύνους που εγκυμονεί η εκτεταμένη συσσώρευση και παραμονή απορριμμάτων για την δημόσια υγεία, ιδιαίτερα σε περιβάλλον αυξημένων θερμοκρασιών, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

«Συνεχίζουμε κανονικά έως την Πέμπτη. Η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας» τονίζουν πάντως οι συνδικαλιστές που σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

Παράλληλα, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς. Στην Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Γενική απεργία την Πέμπτη

Την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης αναμένεται να τεθεί και στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να έχει αφήσει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για την αντιμετώπιση της “υγειονομικής βόμβας” των σωρευμένων σκουπιδιών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανή ακόμη και η επιστράτευση προσωπικού εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Η νομοθετική ρύθμιση, που ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή, θα προβλέπει, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, παράταση των συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που θα “τρέξει” το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τουλάχιστον 2.500 μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας στους Δήμους.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη, για την εργασία αποκομιδής των τόνων απορριμμάτων, που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πόλης, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.


σχετικα αρθρα