ΕΛΛΑΔΑ

E-food: Μετατρέπει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου μετά τις αντιδράσεις

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2021, 19:09
E-food: Μετατρέπει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου μετά τις αντιδράσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοινώνει ότι μεταφέρει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της e-food να μετατρέψει 115 συνεργάτες της σε «freelancer», η εταιρεία διανομής φαγητού, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όλες τις προηγούμενες μέρες, ανακοινώνει τις αποφάσεις σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει όσον αφορά τους εργαζόμενους της.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνει ότι μεταφέρει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους.

Επιπλέον, διατηρεί τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση

Ταυτόχρονα, αναδιαμορφώνει τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς.

Η εταιρεία τονίζει την επένδυσή της στους ανθρώπους της μέσω της παροχής μιας σειράς από ανταγωνιστικά κίνητρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας και την πρακτική ομοειδών εταιρειών: καλύτερες αποδοχές, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν κτλ), ακόμη και προστασία στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με κατάργηση βάρδιας, συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης.

Υπενθυμίζεται ότι το όλο θέμα με την efood την προηγούμενη εβδομάδα όταν η efood μέσω ενός μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο των υπαλλήλων της, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου, τους ενημέρωσε πως εάν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται για λογαριασμό της, θα πρέπει να μεταβούν σε καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία. Δηλαδή η εταιρεία δεν θα είχε υποχρέωση να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές και επιδόματα, τα οποία προβλέπονται για τη μισθωτή εργασία.

Ακολούθησε ξεσηκωμός, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να διαγράφουν την εφαρμογή από τα κινητά τους και να κατακλύζουν με αρνητικές αξιολογήσεις το google.

Την ίδια ώρα, εκτός από τους εργαζόμενους και τους χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παραγγελιών απέναντι στην efood βρέθηκαν και κάποιες συνεργαζόμενες με αυτή εταιρείες από τον κλάδο της εστίασης και των τροφίμων.

Μετά από όλα αυτά, αλλά και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο της διανομής φαγητού, η εταιρεία προχώρησε σε μια κίνηση αναδίπλωσης, στέλνοντας ένα δεύτερο μήνυμα στο κινητό των εν λόγω υπαλλήλων της μέσω του οποίου τους έδινε την επιλογή είτε να παραμείνουν ως μισθωτοί υπάλληλοι είτε να συνεχίσουν ως freelancers.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr