ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση – Τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει το Johnson & Johnson

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2021, 18:07
Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση – Τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει το Johnson & Johnson
Facebook Twitter Whatsapp

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19.

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ξεκινώντας την ενημέρωση η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου που έχει αποφασιστεί για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών. Η ίδια σημείωσε ότι κατά βάση θα χρησιμοποιηθεί το σκεύασμα της Pfizer.

Η καθηγήτρια ανέφερε ότι τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ από εκεί και πέρα: Όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο και όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να κάνουν το ίδιο ή να προχωρήσουν με mRNA εμβόλιο.

Η καθηγήτρια σημείωσε ότι όσοι έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου. Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός όσον αφορά στο πότε μπορεί να γίνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και κάποιο άλλο εμβόλιο, για παράδειγμα της γρίπης.

Επιπρόσθετα, εμφανίστηκε καθησυχαστική απέναντι στους γονείς, αναφορικά με το ζήτημα της γονιμότητας των νέων, καθώς η συζήτηση για τα εμβόλια στους κάτω των 18 ετών ολοένα και εντείνεται.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr