current views are: 28

28 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση17:57

Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας κοπέλας που πάσχει από νευρική ανορεξία

Η νευρική ανορεξία είναι μια ασθένεια που προσβάλει κυρίως γυναίκες 15 έως 24 ετών και έχει 12 φορές υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από το ποσοστό όλων των υπολοίπων αιτιών θανάτου.

Δημοσίευση 17:57’

Η νευρική ανορεξία είναι μια ασθένεια που προσβάλει κυρίως γυναίκες 15 έως 24 ετών και έχει 12 φορές υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από το ποσοστό όλων των υπολοίπων αιτιών θανάτου.

Η νευρική ανορεξία είναι μια ασθένεια που προσβάλει κυρίως γυναίκες 15 έως 24 ετών και έχει 12 φορές υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από το ποσοστό όλων των υπολοίπων αιτιών θανάτου.

Νευρική ή νευρογενής ανορεξία πολλές φορές στα ΜΜΕ έχει γίνει λόγος για την ψυχική διαταραχή που απαντάται κυρίως σε νέους και δη νέα κορίτσια και οδηγεί σε οριακές καταστάσεις χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η περίπτωση της Νανάς Καραγιάννη, πάλευε χρόνια με την ανορεξία και η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της την Τρίτη, είναι ίσως η πιο προβεβλημένη υπόθεση μιας νεαρής γυναίκας που εγκλωβίστηκε στην επικίνδυνη αυτή παγίδα της διατροφικής διαταραχής.

Τα ανησυχητικά στοιχεία για τις ηλικίες που “στοχεύει” η νευρογενής ανορεξία, η παρεμβατική μαμά που οδηγεί τα παιδιά στην αποχή από την τροφή και οι διατροφικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, σε συνδυασμό με ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, προκειμένου να αντισταθεί ένας ασθενής στους κινδύνους της.

Το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φιλοξένησε μια κοπέλα που πάσχει εδώ και 10 χρόνια από νευρική ανορεξία. Οι διήγησή της συγκλονίζει και προτρέπει τις νέες κοπέλες να μην μεταβαίνουν σε εξαντλητικές δίαιτες.

Μια μητέρα έφηβης που πάσχει από αυτήν την «ύπουλη» αυτή ασθένεια μιλάει στην κάμερα και παροτρύνει του γονείς που βιώνουν όλο αυτό τον «Γολγοθά» να μην τα παρατάνε και να δίνουν δύναμη και πολύ αγάπη στα παιδιά τους.


σχετικα αρθρα