ΕΛΛΑΔΑ

Ανέστειλε τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ – ΟΤΑ - Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών τα μεσάνυχτα

Δημοσίευση 29 Ιουνίου 2017, 17:08 / Ανανεώθηκε 29 Ιουνίου 2017, 20:19
Facebook Twitter Whatsapp

Στους δρόμους βγαίνουν τα απορριμματοφόρα 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άρση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι συμβασιούχοι στου δήμους μετά  την ολοκλήρωση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Η απόφαση αυτή έχει ως ακόλουθο οι εργαζόμενοι της καθαριότητας να επιστρέψουν τις επόμενες ώρες στις θέσεις τους προκειμένου να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Η αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ έρχεται μετά από έντεκα ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας.Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑΝ, Νίκος Τράκας ξεκαθάρισε ότι « διαφωνούμε πλήρως για την νομοθετική ρύθμιση γιατί θεωρούμε ότι οι  εργαζόμενοι θα μείνουν στους δρόμους και θα απολυθούν. Η πλειοψηφία έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση και έκανα μια εισήγηση η όποια έλεγε να υπάρξει συνάντηση όλων των διοικητικών συμβουλίων την επόμενη εβδομάδα. Να έχουμε τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων και μετά να γίνει Γενικό Συμβούλιο, για να δούμε τις μορφές άλλων κινητοποιήσεων και να στηρίξουμε τους εργαζομένους παρατασιούχους που θα βρεθούν σύντομα σε απολύσεις.»  

Κάνοντας λόγο για υπεύθυνη στάση εκ μέρους των εργαζομένων, ο  πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης χαιρέτισε την σημερινή απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις της μετά από έντεκα ημέρες.

Ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση προτάσσοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όπως προσθέτει, αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να καθαριστούν οι  πόλεις από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί  τις τελευταίες ημέρες.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως έκανε όλο το τελευταίο διάστημα», καταλήγει ο κ. Πατούλης.

Βγήκαν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη τα απορριμματοφόρα ήδη βγήκαν στους δρόμους. Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, δήλωσε πως η εικόνα της πόλης παρουσιάζει βελτίωση και έως την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων.

H αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε πως αύριο και οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι θα δώσουν κανονικά το «παρών» στην εργασία τους, ωστόσο θα απέχουν το Σαββατοκύριακο, ενώ για την Δευτέρα έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση.