ΕΛΛΑΔΑ

Βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Δημοσίευση 29 Ιουνίου 2017, 20:29 / Ανανεώθηκε 29 Ιουνίου 2017, 21:48
Facebook Twitter Whatsapp

Πότε θα καθαρίσουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αναβολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι συμβασιούχοι των δήμων το απόγευμα της Πέμπτης, βάζοντας τέλος μετά από έντεκα ημέρες στους «λόφους» σκουπιδιών που έχουν καλύψει τους δρόμους της χώρας.

Η σημερινή απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ είχε ως ακόλουθο τα απορριμματοφόρα να βγουν ξανά στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών, με την διαδικασία να εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον τρείς έως τέσσερις ημέρες λόγω της συμφόρησης απορριμμάτων.

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, με τη μειοψηφία να ζητά τη συνέχιση της απεργίας έως και την Κυριακή. Ωστόσο, επικράτησε η άποψη ότι δεν πρέπει να παραταθεί η ταλαιπωρία των πολιτών με δεδομένο ότι στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει από αύριο τους 40 βαθμούς.

Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ έκανε γνωστό ότι « διαφωνούμε πλήρως για την νομοθετική ρύθμιση γιατί θεωρούμε ότι οι  εργαζόμενοι θα μείνουν στους δρόμους και θα απολυθούν. Η πλειοψηφία έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση και έκανα μια εισήγηση η όποια έλεγε να υπάρξει συνάντηση όλων των διοικητικών συμβουλίων την επόμενη εβδομάδα. Να έχουμε τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων και μετά να γίνει Γενικό Συμβούλιο, για να δούμε τις μορφές άλλων κινητοποιήσεων και να στηρίξουμε τους εργαζομένους παρατασιούχους που θα βρεθούν σύντομα σε απολύσεις.» 

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να σχεδιάσει νέες κινητοποιήσεις, αφού όπως επισήμαναν, δεν είναι ικανοποιημένοι από τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης και δεν τους καλύπτει η νομοθετική παρέμβαση, αφού θα στείλει χιλιάδες εξ αυτών στην ανεργία.

Για υπεύθυνη στάση εκ μέρους των εργαζομένων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας την σημερινή απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις της μετά από έντεκα ημέρες.

Ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση προτάσσοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όπως προσθέτει, αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να καθαριστούν οι  πόλεις από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί  τις τελευταίες ημέρες.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως έκανε όλο το τελευταίο διάστημα», καταλήγει ο κ. Πατούλης.

Βγήκαν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη τα απορριμματοφόρα ήδη βγήκαν στους δρόμους. Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, δήλωσε πως η εικόνα της πόλης παρουσιάζει βελτίωση και έως την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων.

H αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε πως αύριο και οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι θα δώσουν κανονικά το «παρών» στην εργασία τους, ωστόσο θα απέχουν το Σαββατοκύριακο, ενώ για την Δευτέρα έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση.