ΕΛΛΑΔΑ

Μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους - «Μάχη» για να καθαρίσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2017, 07:34 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2017, 08:37
Μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους - «Μάχη» για να καθαρίσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα
Facebook Twitter Whatsapp

Στους δρόμους βγήκε το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στους δρόμους βγήκε το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα, μετά την χθεσινή απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Τα απορριμματοφόρα άρχισαν ήδη την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει,ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ επανέλαβε πάντως την απόρριψη από μέρους της Ομοσπονδίας της νομοθετικής ρύθμισης που προώθησε η Κυβέρνηση.

Ο Νίκος Τράκας έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια που παίχθηκαν στην πλάτη χαμηλόμισθων εργαζόμενων στην καθαριότητα, ζήτησε συγγνώμη από την κοινωνία για την ταλαιπωρία, αλλά, όπως τόνισε «και ένα μεγάλο ευχαριστώ που επί 11 ημέρες μας υπερασπίστηκε και μας έδωσε την δύναμη να συνεχίσουμε. Έχουμε όμως την ευθύνη αυτόν τον κόσμο να μην τον ταλαιπωρήσουμε και να μην κινδυνεύσει η Δημόσια Υγεία».

Την ικανοποίησή του για την απόφαση των εργαζομένων στους δήμους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

«Οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση προτάσσοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών» δήλωσε, σημειώνοντας παράλληλα, ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να καθαριστούν οι πόλεις από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση ενωμένη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως έκανε όλο το τελευταίο διάστημα».