current views are: 13

2 Οκτωβρίου 2021
Δημοσίευση05:21

Κορωνοϊός: Οι ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας στο «μικροσκόπιο» – Πόσες είναι οι κενές κλίνες

Για τον κίνδυνο να ξαναζήσουμε ό,τι ζήσαμε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτέλεσε την εστία αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Δημοσίευση 05:21’

Για τον κίνδυνο να ξαναζήσουμε ό,τι ζήσαμε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτέλεσε την εστία αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Εξακολουθεί να είναι μεγάλη η ανησυχία των επιστημόνων και της κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς καταγράφεται επιδείνωση της πανδημίας του κορωνοϊού σε αρκετές περιοχές της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ από τις 136 κλίνες ΜΕΘ Covid σε Μακεδονία και Θράκη μόλις οι 24 είναι κενές. Ενώ στη Θεσσαλονίκη η πληρότητα αγγίζει το 97% με μόλις δύο κλίνες κενές σε σύνολο 71.

Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος να ξαναζήσουμε ό,τι πέρυσι

Για τον κίνδυνο να ξαναζήσουμε ό,τι ζήσαμε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτέλεσε την εστία αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιεί ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με αφορμή το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται «στο κόκκινο».

«Υπάρχει κίνδυνος να ξαναζήσουμε ό,τι ζήσαμε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη και στην περιοχή, όπου εκεί άρχισε το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αν οι Βορειοελλαδίτες φίλοι μας εμβολιαστούν γρήγορα και τηρήσουν τα μέτρα, προφανώς και δε θα υπάρξει πρόβλημα και θα υπάρξει αποκλιμάκωση, εάν δεν εμβολιαστούν γρήγορα, θα υπάρξει» σημείωσε.

«Τις τελευταίες εβδομάδες κατ’ ουσίαν η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση στην Ελλάδα μεσοσταθμικά, άλλα σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όντως υπάρχει πρόβλημα χωρίς σοβαρή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλά όσο στο 40%, με 45% δεν υπάρχει τείχος ανοσίας» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όπως επισήμανε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, «η αντιμετώπιση της πανδημίας η πιο συμμετοχική διαδικασία, στην κοινωνία δε φτάνουν μόνο οι γιατροί και οι κυβερνήσεις, καθένας από εμάς πρέπει να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση».

«Οι νεκροί είναι αρκετοί, όχι τόσο όσοι ήταν, με αυτά τα κρούσματα είχαμε 100 περίπου νεκρούς, τώρα έχουμε 30 για να καταλάβετε τη σημασία του εμβολιασμού» διευκρίνισε.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, χώρες όπως η Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία πάνε τόσο καλύτερα  γιατί έχουν 15% με 20% παραπάνω ποσοστό εμβολιασμού. «Να μην φοβάται ο κόσμος να κάνει την τρίτη δόση όσοι πρέπει να πάνε να την κάνουν για να προστατευθούν καλύτερα» υπογράμμισε και εστίασε στο έλλειμμα παιδείας «που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία τα τελευταία 50 με 60 χρόνια ώστε να μην μπορούμε να δεχθούμε τα επιτεύγματα της επιστήμης».


σχετικα αρθρα