ΕΛΛΑΔΑ

Pfizer: Αυτές είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη - Μπουρλά: Η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2021, 13:24
Pfizer: Αυτές είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη - Μπουρλά: Η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο
Facebook Twitter Whatsapp

Εγκαινιάστηκαν δύο παγκόσμιες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε τις εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Μπουρλά: Η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο

«Είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με καρδιά και ψυχή», τόνισε στο χαιρετισμό του, ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, σημειώνοντας ότι η επένδυση του φαρμακευτικού κολοσσού στην πόλη θα συνεισφέρει 650 εκατ. ευρώ, ενώ προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας.

Τόνισε μάλιστα ότι το 15% των εργαζομένων είναι Έλληνες του εξωτερικού που επέστρεψαν στην πατρίδα για να εργαστούν στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η πρώτη μας απόφαση για την επένδυση στη Θεσσαλονίκη ελήφθη πριν 2 χρόνια» και πρόσθεσε ότι «εφέτος διευρύναμε το αποτύπωμα μας, φέρνοντας εδώ το κέντρο επιχειρησιακών υπηρεσιών».

Ο κ. Μπουρλά μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, λέγοντας ότι «η πατρίδα μας έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο για μια οικονομία βασισμένη στην γνώση», υπογραμμίζοντας ότι οι προτεραιότητες της Pfizer είναι ευθυγραμμισμένες με την μεταρρυθμιστική πολιτική της χώρας, όπως είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Σημείωσε δε ότι με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης θα προωθηθεί η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr