ΕΛΛΑΔΑ

To μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που ο «Μπάλλος» δεν χόρεψε

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2021, 08:43
To μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που ο «Μπάλλος» δεν χόρεψε
Facebook Twitter Whatsapp

Κί όμως ο Μπάλλος δεν έφτασε ποτέ σε αυτό το μέρος της Ελλάδας. 

Κι όμως υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που δεν πέρασε ποτέ η κακοκαιρία «Μπάλλος». Και αυτό προκύπτει από την συγκλονιστική ανάλυση από το meteo.gr. Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων ο «Μπάλλος» δεν «χτύπησε» το ακριτικό Καστελόριζο.

Συγκεκριμένα και όπως γράφουν οι ερευνητές του meteo.gr, βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr την Παρασκευή 15/10.

Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελόριζου. Το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καταγράφει με ακρίβεια, συνέπεια και συνέχεια όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ο μεγαλύτερος όγκου νερού έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά) και ο Πύργος (77 χιλιοστά).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr