ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» σεισμολόγων: Οργή Τσελέντη για Παπαδόπουλο και την «πρόβλεψη για σεισμό στο Ιόνιο»

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2021, 08:09
«Πόλεμος» σεισμολόγων: Οργή Τσελέντη για Παπαδόπουλο και την «πρόβλεψη για σεισμό στο Ιόνιο»
Facebook Twitter Whatsapp

Η οργισμένη ανάρτηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατά του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Νέος «πόλεμος» ξέσπασε στους κόλπους των σεισμολόγων, αυτή τη φορά μεταξύ του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη και του Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσελέντης καταφέρεται εναντίον του κ. Παπαδόπουλου για πρόβλεψή του που αφορά σε σεισμό στο Ιόνιο η οποία δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσελέντης δημοσίευσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ερμής Ζακύνθου η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλο σύμφωνα με τις οποίες «αναμένεται ανά πάσα στιγμή σεισμός στο Ιόνιο». Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με έντονο ύφος ξεκινά την ανάρτησή του λέγοντας «καλά δε ντρεπόμαστε καθόλου;» σημειώνοντας δε πως από τις δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου υπάρχει κόσμος ο οποίος έχει τρομοκρατηθεί και καλεί στο Ινστιτούτο για να μάθει περισσότερες πληροφορίες.

Ο ίδιος τονίζει ότι «σε μία περιοχή που έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα της Ευρώπης λέμε τα αυτονόητα χωρίς κάτι συγκεκριμένο. Δείτε το χάρτη με την σεισμικότητα του Ιονίου είναι σαν να σας λέω ότι θα βρέξει το χειμώνα!»

Παράλληλα, ο Άκης Τσελέντης σημειώνει στην ανάρτησή του στο Facebook λίγες ώρες μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου το πρωί της Τρίτης ότι «το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγούμαστε δεν λέω ότι δεν θα κάνει σεισμό στο Ιόνιο αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο βασισμένο σε μετρήσεις και όχι σε αέρα κοπανιστό».

Πάντως, ο κ. Τσελέντης συνεχίζει την επίθεσή του κατά του κ. Παπαδόπουλου λέγοντας πως «ο κύριος αφού είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εκτιμήσεις Σεισμικού Κινδύνου (Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε εκεί και σαν τι μπήκε αφού δεν είναι ούτε ομότιμος καθηγητής ούτε καθηγητής ούτε ομότιμος ερευνητής πουθενά), έπρεπε να φέρει αυτές τις εκτιμήσεις του στην επιτροπή και όχι να τις βάλει στον ανεμιστήρα προσδοκώντας να κάνει κάποιο σεισμό στο Ιόνιο (κάτι πολύ συνηθισμένο και πιθανό να γίνει κάποια στιγμή) για να μας λέει μετά ότι τον πρόβλεψε».

Δείτε την ανάρτηση του Άκη Τσελέντη:

«Καλά δε ντρεπόμαστε καθόλου, έχουμε τον κόσμο τρομοκρατημένο από τους πρόσφατους σεισμούς και τι λέμε; ότι «μπορεί να κάνει σεισμό στο Ιόνιο».

Δηλαδή σε μία περιοχή που έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα της Ευρώπης λέμε τα αυτονόητα χωρίς κάτι συγκεκριμένο. Δείτε το χάρτη με την σεισμικότητα του Ιονίου είναι σαν να σας λέω ότι θα βρέξει το χειμώνα!

Απλώς είναι το 1 λεπτό δημοσιότητας το οποίο σας έλεγα χάρη στο οποίο γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας την αγωνία του κόσμου και «αν μας κάτσει» θα βγούμε και θα κομπάζουμε στα κανάλια ότι το είπαμε…. Δηλαδή παίζουμε ζάρια.

Θα του το ξαναπώ όπως το έχω πει άπειρες φορές: τα στερνά τιμούν τα πρώτα αλλά φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν ούτε πρώτα, όλα στο βωμό της δημοσιότητας. Και το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγούμαστε δεν λέω ότι δεν θα κάνει σεισμό στο Ιόνιο αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο βασισμένο σε μετρήσεις και όχι σε αέρα κοπανιστό.

Αυτός ο κύριος αφού είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εκτιμήσεις Σεισμικού Κινδύνου (Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε εκεί και σαν τι μπήκε αφού δεν είναι ούτε ομότιμος καθηγητής ούτε καθηγητής ούτε ομότιμος ερευνητής πουθενά), έπρεπε να φέρει αυτές τις εκτιμήσεις του στην επιτροπή και όχι να τις βάλει στον ανεμιστήρα προσδοκώντας να κάνει κάποιο σεισμό στο Ιόνιο (κάτι πολύ συνηθισμένο και πιθανό να γίνει κάποια στιγμή) για να μας λέει μετά ότι τον πρόβλεψε.
Σας θυμίζω ότι γι’ αυτό κατηγορούσε τον καθηγητή Βαρώτσο (ο οποίος ποτέ δεν έλεγε δημόσια τις εκτιμήσεις του αλλά τις δημοσιεύει σε ένα Αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό) δηλαδή έχουμε 2 m και δύο σταθμά.

Στο Γεωδυναμικό έχουμε δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα από τα Ιόνια και ειδικά εγώ πάρα πολλά από την Κεφαλλονιά από τρομοκρατημένους πολίτες, έλεος πια με αυτές τις αρρωστημένες φιλοδοξίες κάποιων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr