ΕΛΛΑΔΑ

To φθινόπωρο η ρύθμιση για τους συμβασιούχους της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2017, 22:38 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2017, 22:38
To φθινόπωρο η ρύθμιση για τους συμβασιούχους της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ούτε οι μισοί δεν θα μονιμοποιηθούν από τους 10.000 που οι ανανεώσεις των συμβάσεων τους κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό συνέδριο

Ούτε οι μισοί δεν θα μονιμοποιηθούν από τους 10.000 που οι ανανεώσεις των συμβάσεων τους κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό συνέδριο

Νέος πονοκέφαλος αναμένεται για την κυβέρνηση με τους συμβασιούχους των δήμων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 10.000 που οι ανανεώσεις των συμβάσεων τους από την κυβέρνηση κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο ούτε οι μισοί δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν μέσα από τον σχετικό διαγωνισμό που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουριστικοί δήμοι της χώρας δεν ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν ισάριθμο μόνιμο προσωπικό με τους συμβασιούχους που είχαν, καθώς δεν τους χρειάζονται για όλη τη διάρκεια του έτους. Οι τουριστικοί δήμοι χρειάζονται πολλούς συμβασιούχους για τις ανάγκες του θέρους, αλλά κανέναν την χειμερινή περίοδο, αφού οι ανάγκες τους καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό που έχουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Μάνδρας Αττικής, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται  να κάνει κανένα αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον διαγωνισμό του υπουργείου Εσωτερικών που θα κάνει το ΑΣΕΠ, τονίζοντας ότι έχει επάρκεια και το μόνο που χρειάζεται είναι 20 συμβασιούχους το καλοκαίρι.
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων -ο δήμος δεν ανανέωσε 83 συμβάεις ''αντισυνταγματικών συμβασιούχων'' - Γιώργος Αποστολόπουλος, μιλώντας στην ΚΕΔΕ, έκανε λόγο για την αυτοτέλεια που πρέπει να έχει ο κάθε δήμος προκειμένου να ορίζει τα της πόλης του.

Πάντως, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από τοςυ δήμους προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συνταχθεί η σχετική προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, λήγει στις 31 Ιουλίου.

Χθες από τη Βουλή, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προσδιόρισε χρονικά τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους για το φθινόπωρο, με την κυβέρνηση να αναζητεί τη λύση ώστε να μη θεωρηθούν ως νέες προσλήψεις.