current views are: 5

8 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση13:35

Καλύτερη η εικόνα στην πυρκαγιά στην Ιεράπετρα – Συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν τους πυροσβέστες

Δύο πύρινα μέτωπα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες στην Κρήτη

Δημοσίευση 13:35’

Δύο πύρινα μέτωπα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες στην Κρήτη

Δύο πύρινα μέτωπα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες στην Κρήτη καταβάλοντας τεράστια προσπάθεια να ελέγξουν τις πυρκαγιές πριν πέσει το φως του ήλιου. 

Σύμφωνα πληροφορίες τα δύο μέτωπα που βρίσκονται ανοιχτά στην Κρήτη είναι στην περιοχή Ανατολή (Ιεράπετρα) και στους Πευκους (Σητεία). 

Όπως ενημερώθηκε το Newpost από το γραφείο Τύπου του πυροσβεστικού σώματος η εικόνα που παρουσιάζει το μέτωπο στους Πευκους είναι θετική αν και μέχρι στιγμής η πυρκαγιά δεν έχει οριοθετηθεί. 

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αλλά και εθελοντές. 

Στο μέτωπο στην περιοχή της Ανατολής Ιεράπετρας επικεντρώνονται πλέον οι προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νησί προκειμένου να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά, η οποία δείχνει πάντως καλύτερη εικόνα.  

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα ωστόσο υπάρχουν αναζωπυρώσεις».

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σβήνοντας όσες μικροεστίες υπάρχουν σε μια προσπάθεια η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν να πέσει η νύχτα. Καθοριστική υπήρξε η συνδρομή δύο ελικοπτέρων, τα οποία απέτρεψαν το ενδεχόμενο οι φλόγες να πλησιάσουν στα θερμοκήπια της περιοχής.

Επί τόπου βρίσκονται 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και δύο ελικόπτερα.

βίντεο και φωτογραφίες: Radio lasithi 

 


σχετικα αρθρα