ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τις «ουρές της ντροπής» στη λέσχη του ΑΠΘ (Βίντεο, φωτογραφίες)

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2021, 14:37
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τις «ουρές της ντροπής» στη λέσχη του ΑΠΘ (Βίντεο, φωτογραφίες)
Facebook Twitter Whatsapp

«Θέλουμε να τρώμε ανθρώπινα και να μην ξαναδούμε τις ουρές της ντροπής για ένα πιάτο φαΐ».

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι και οι αγωνιστικές κινήσεις έξω από τη φοιτητική λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι φοιτητές κατήγγειλαν τις συνθήκες διανομής και τις ουρές που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες την ώρα που οι φοιτητές περιμένουν να παραλάβουν το φαγητό τους με take away. Ανέφεραν, μάλιστα, πως οι φοιτητές έγιναν μάρτυρες μιας ακραίας κατάστασης: «Θέλουμε να τρώμε ανθρώπινα και να μην ξαναδούμε τις ουρές της ντροπής για ένα πιάτο φαΐ».

Ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος και ανοίξουν κανονικά και η άνω αλλά και η κάτω λέσχη, στις οποίες οι φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά τα τραπεζοκαθίσματα.

Την κατάσταση κατήγγειλε στη Voria.gr και φοιτητής του Φυσικού του ΑΠΘ ο οποίος κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού την ώρα που προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές. «Η σημερινή διαμαρτυρία γίνεται γιατί η πραγματική υγειονομική μέριμνα δεν τηρείται. Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρεται, επίσης, και στα εξαντλητικά ωράρια και στο ελλιπές προσωπικό της λέσχης. «Ζητάμε να σταματήσει η διοίκηση και η πρυτανεία να υποβιβάζει το πρόβλημα και να προσποιείται ότι έχει επιλυθεί», ανέφερε ο ίδιος.

Ο ίδιος τόνισε, παράλληλα, πως οι φοιτητές και οι αγωνιστικές κινήσεις δεν έχουν αντιυγειονομικό πρόταγμα και πότε τίθενται κατά των μέτρων και του εμβολιασμού, αρκεί όλα να γίνονται με τρόπο που σέβονται τους φοιτητές και δεν τους αποκλείουν από τη μάθηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου Εργαζομένων της ΠΦΛ, Μάριος Μωυσίδης υπογράμμισε στη Voria.gr πως στην παραγωγή του φαγητού εργάζονται 43 άτομα. «Αυτά τα 43 άτομα καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων φοιτητών καθημερινά», αναφέρει ο ίδιος κάνοντας λόγο για εμπαιγμό της διοίκησης προς τους εργαζόμενους.

Οι φοιτητές λίγο μετά τις 2 ανέβηκαν και στα γραφεία της διοίκησης της λέσχης προκειμένου να παραδώσουν τις αποφάσεις των συλλόγων. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου τις αποφάσεις υπογράφουν οι σύλλογοι Φυσικού, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών και Αγγλικής Φιλολογίας.

Υπενθυμίζεται πως λόγω εργασιών συντήρησης η διανομή γίνεται αποκλειστικά με πακέτο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr