current views are: 7

9 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:48

Κοινοτική οδηγία επιτρέπει σε τρίτες χώρες να εμφιαλώνουν ούζο, τσικουδιά και τσίπουρο

Κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας προκύπτει από νέα κοινοτική οδηγία που βρίσκεται στα σκαριά, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται να εμφιαλώνονται το ούζο, η τσικουδιά και το τσίπουρο σε τρίτες χώρες.

Δημοσίευση 14:48’

Κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας προκύπτει από νέα κοινοτική οδηγία που βρίσκεται στα σκαριά, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται να εμφιαλώνονται το ούζο, η τσικουδιά και το τσίπουρο σε τρίτες χώρες.

Κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας προκύπτει από νέα κοινοτική οδηγία που βρίσκεται στα σκαριά, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται να εμφιαλώνονται το ούζο, η τσικουδιά και το τσίπουρο σε τρίτες χώρες.

Έτσι, τα ποτά κινδυνεύουν να εξάγονται χύμα από τη Μυτιλήνη, τον Τύρναβο και την Κρήτη και να εμφιαλώνονται στην Αλβανία, τη Βουλγαρία την ΠΓΔΜ και αλλού.

Πλέον, αναφέρει το ρεπορτάζ της Real News, είναι ορατός ο κίνδυνος τα ελληνικά παραδοσιακά ποτά με γεωγραφική ένδειξη, τα οποία αντιστοιχούν στο 70% της ελληνικής παραγωγής αλκοολούχων, να εξάγονται χύμα στο εξωτερικό και να εμφιαλώνονται εκεί, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τον αφανισμό πολλών μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, αλλά και την απώλεια άνω των 70% των θέσεων εργασίας τους.

Το πρόβλημα αναμένεται να έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία, καθώς η συνολική προστιθέμενη αξία του κλάδου ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και αποτελείται κυρίως από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 80% δραστηριοποιείται στην ελληνική περιφέρεια.