ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία δημάρχου Αλίμου: Διευθυντής σχολείου άφησε χωρίς θέρμανση τα παιδιά γιατί ήταν... προσβλητικό να γυρίσει τον διακόπτη

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2021, 10:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2021, 10:26
Καταγγελία δημάρχου Αλίμου: Διευθυντής σχολείου άφησε χωρίς θέρμανση τα παιδιά γιατί ήταν... προσβλητικό να γυρίσει τον διακόπτη
Facebook Twitter Whatsapp

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κανδύλης, μέσα από βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. 

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κανδύλης, μέσα από βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, διευθυντής σχολείου στην περιοχή άφησε χωρίς θέρμανση τα παιδιά, γιατί θεώρησε... προσβλητικό να γυρίσει ο ίδιος τον διακόπτη.

Ο κ. Κονδύλης στο εν λόγω βίντεο, όπως ισχυρίζεται, βρίσκεται στην εν λόγω σχολική μονάδα, δίπλα από τον καυστήρα. Όπως τονίζει, δεν είχε λειτουργήσει μέχρι χθες η θέρμανση στο σχολείο, γιατί «είναι "προσβλητικό" και "μειωτικό" για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του σχολείου!».

Ο δήμαρχος Αλίμου τονίζει πως «δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό... Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές».

Όπως αναφέρει στο βίντεο, η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Παράλληλα ο κ. Κονδύλης σημειώνει πως καλεί την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr