ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό «σπάνε» την καραντίνα – Πονοκέφαλος στις υγειονομικές αρχές

Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 30 Νοεμβρίου 2021, 08:45
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό «σπάνε» την καραντίνα – Πονοκέφαλος στις υγειονομικές αρχές
Facebook Twitter Whatsapp

Οι επαρχιακές περιοχές κατέχουν τα πρωτεία εξαιτίας των περιορισμένων αστυνομικών ελέγχων.

Μεγάλη ανησυχία και συνάμα προβληματισμός υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για κάποιους οι οποιοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό και κυκλοφορούν σαν να μην τρέχει τίποτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επαρχιακές περιοχές κατέχουν τα πρωτεία εξαιτίας των περιορισμένων αστυνομικών ελέγχων.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής, μέσω του ThessToday.gr, κρούει το καμπανάκι για την επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης από εκείνους που εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται στα υγειονομικά μέτρα και δεν αυτοπεριορίζονται.

Η κοινωνία συγκλονισμένη παρακολουθεί τη μια τραγική ιστορία πίσω από την άλλη με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κορωνοϊό και αντιλαμβάνεται ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας γνωρίζει πλήρη κατάρρευση από την ασφυκτική πίεση που δέχεται -κυρίως από τους ανεμβολίαστους. Και παρά τις πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και των επιστημόνων, μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας εξακολουθεί να «γυρίζει την πλάτη» στο εμβόλιο, στη ζωή. Ωστόσο, εύκολα διακρίνει κανείς ότι οι δογματικοί αρνητές του κορωνοϊού εντοπίζονται στις μικρές κοινωνίες. Εκεί, δηλαδή, που τα περισσότερα μένουν ως «κοινά μυστικά» και επικρατεί η λογική της διαπροσωπικής σχέσης, από τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, έως το έργο που προσφέρουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κιουμής: «Υπάρχει από πάντα αυτή η συμπεριφορά ορισμένων στις μικρές κοινωνίες»

Ο Ιωάννης Κιουμής εξηγεί στο ThessToday.gr ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο προκαλεί «πονοκέφαλο» στις υγειονομικές αρχές, καθώς όπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη στάση ορισμένων στις μικρές κοινωνίες παρατηρείται ενδεχομένως από την αρχή της πανδημίας.

«Υπάρχει από πάντα αυτή η συμπεριφορά ορισμένων στις μικρές κοινωνίες, διότι ξέρετε σε αυτές τις τοπικές κοινότητες δεν φοβούνται απολύτως τίποτα, γιατί ακόμη και οι αστυνομικές δυνάμεις -που βρίσκονται εκεί- είναι άτομα που γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν πρόκειται να τους συλλάβουν. Επικρατεί η λογική “έλα μωρέ, τι έγινε”», δήλωσε ο κ. Κιουμής, υπογραμμίζοντας ότι η λογική των διαπροσωπικών σχέσεων «είναι ένας σημαντικός παράγοντας που κακά τα ψέματα, δυστυχώς συντηρεί την πανδημία».

«Στις μεγάλες πόλεις είναι λίγο πιο απρόσωπα τα πράγματα και μπορεί ο αστυνομικός να σε ελέγξει ανά πάσα στιγμή και αν είσαι παραβάτη θα υποστείς και τις συνέπειες. Στα μικρά μέρη ισχύουν οι διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτή την πληροφόρηση την ξέρω από την πρώτη στιγμή και από φίλους γιατρούς που μου τα μεταφέρουν αυτά τα πράγματα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr