ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό Newpost.gr: Αυτή είναι η μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της 8χρονης στο Κερατσίνι

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου 2021, 20:00 / Ανανεώθηκε 30 Νοεμβρίου 2021, 23:30
Αποκλειστικό Newpost.gr:  Αυτή είναι η μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της 8χρονης στο Κερατσίνι
Facebook Twitter Whatsapp

Η οικογένεια στη μήνυσή της περιγράφει με βάση το βιντεοληπτικό υλικό, λεπτό - λεπτό από τις 17:31 που εγκλωβίστηκε το παιδί μέχρι και τη στιγμή που το μετέφεραν δυστυχώς νεκρό.

Ο τραγικός θάνατος της μικρής Όλγας στην μεταλλική πόρτα του εργοστασίου στο Κερατσίνι και η συμπεριφορά των υπαλλήλων από την στιγμή που την εντόπισαν οδήγησαν την οικογένειά της στην απόφαση να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Στη μήνυση αναφέρουν για τη στιγμή στου εγκλωβισμού.

«Η Όλγα κάνει προσπάθεια να ακινητοποιήσει την πόρτα κουνώντας το χέρι της με τρόπο ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός εντοπισμού κίνησης προκειμένου να ακινητοποιηθεί η συρόμενη πόρτα μέσω ειδικών φωτοκύτταρων όπως θα έπρεπε να υπάρχουν βάσει των κοινοτικών διατάξεων που καθιστούν υποχρεωτική την εγκατάστασή τους σε τέτοιου μεγέθους συρόμενες επαγγελματικές πόρτες εργοστασίου. Διαπιστώνει ότι δεν λειτουργεί κανενός είδους τέτοιος μηχανισμός και αμφιταλαντεύεται αν θα καταφέρει να βγει έξω. Στις 17.31 την ίδια ακριβώς στιγμή έκανε την προσπάθειά της να περάσει και τότε εγκλωβίστηκε ανάμεσα στην πόρτα θεωρώντας ότι θα ακινητοποιηθεί η πόρτα λόγω φωτοκύτταρου»

«Στις 17:50 ο Β διασχίζει το σημείο, αντικρύζει την Όλγα, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για εγκλωβισμένο άνθρωπο και παρόλα αυτά αντιδρά με απόλυτη ψυχραιμία σαν να το γνώριζε. Αυτό είναι και ο λόγος που θεωρούμε ότι ο Β. είχε ήδη ενημερωθεί και θα εξακριβωθεί αποκλειστικά και μόνο από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η οικογένεια στη μήνυσή της περιγράφει με βάση το βιντεοληπτικό υλικό, λεπτό - λεπτό από τις 17:31 που εγκλωβίστηκε το παιδί μέχρι και τη στιγμή που το μετέφεραν δυστυχώς νεκρό. Η οικογένεια θέτει ερωτήματα:

«Στο εσωτερικό του κεντρικού κτιρίου του εργοστασίου βρίσκονταν πολλοί εργαζόμενοι. Από ποιον έλαβαν εντολή για εκκένωση του εργοστασίου και με ποιον τρόπο; Συνεπώς συρρέει το ερώτημα ποια άτομα ήταν στο εσωτερικό και γιατί δεν αποχώρησαν. Στις μαρτυρικές καταθέσεις αναφέρεται από τους ίδιους ότι αυτή είναι η μοναδική πόρτα εισόδου και εξόδου στο εργοστάσιο.
Η οικογένεια ζητά να καταθέσει ο οδηγός του βυτιοφόρου ο οποίος στη συνέχεια έκλεισε πάλι την μεταλλική πόρτα εγκλωβίζοντας εκ νέου το παιδάκι
«ώρα 18 .39 έφτασε το ΕΚΑΒ μαζί με τις Αστυνομικές Δυνάμεις αφού κατέβαλαν οιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού της Όλγας. Κατάφεραν ΜΟΝΟΙ τους να ανοίξουν την ανθρωποθυρίδα και να εισέλθουν στο προαύλιο. Προσπάθησαν να εντοπίσουν κάποιον υπεύθυνο ή εργαζόμενο αλλά ΟΥΔΕΙΣ ενεφανίσθη να καθοδηγήσει ή να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση στις Αστυνομικές Αρχές για το συμβάν.

Η μήνυση της οικογένειας του κοριτσιού καταλήγει

«Αιτούμαι να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου με κατηγορία την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλείψεως και ανάλογα με τη φύση του καθενός εμπλεκομένου ως αυτουργού ,ηθικού αυτουργού και συνεργού»Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μπαρκαγιάννης δήλωσε στο newpost.gr

«Τα βίντεο είναι ξεκάθαρα και δείχνουν ότι υπάρχουν ευθύνες. Η Όλγα θα μπορούσε σήμερα να ζει αν κάποιοι έδειχναν ανθρωπιά. Είναι παράλογο να βλέπεις έναν άνθρωπο εγκλωβισμένο και να μην τον βοηθάς. Είναι παράλογο να αδιαφορείς. Στο πρόσωπο της Όλγας ξεψύχησε και η ανθρωπιά κάποιων .. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr