ΕΛΛΑΔΑ

Ειδική υπηρεσία εξυπηρέτησης ατόμων με προβλήματα ακοής στα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2021, 05:00 / Ανανεώθηκε 2 Δεκεμβρίου 2021, 14:31
Ειδική υπηρεσία εξυπηρέτησης ατόμων με προβλήματα ακοής στα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για την εξ αποστάσεως διερμηνεία (Relay Service) στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, η οποία παρέχεται δωρεάν και αφορά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Μια νέα υπηρεσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τη μοναδική σε όλη τη χώρα, εγκαινίασαν τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας, ενόψει και της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Πρόκειται για την εξ αποστάσεως διερμηνεία (Relay Service) στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, η οποία παρέχεται δωρεάν και αφορά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να συνδέονται από το χώρο των δημοτικών ιατρείων (μέσω tablet που θα διαθέτουν τα Πολυδύναμα Κέντρα) με το Κέντρο εξ Αποστάσεως Διερμηνείας (Relay Center), από όπου διερμηνείς της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας θα διευκολύνουν την επικοινωνία τους τόσο με τις διοικητικές υπηρεσίες (π.χ. για κλείσιμο ραντεβού́) όσο και με το ιατρικό προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων κατά τη διάρκεια μίας κλινικής εξέτασης.

Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Είναι χρέος μας να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τη ζωή και την καθημερινότητά των ανθρώπων με αναπηρία. Από την αρχή της θητείας μας, υλοποιούμε μία σειρά παρεμβάσεων στις βασικές δομές της πόλης για την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα τόσο στον αστικό ιστό όσο και στις σχολικές μονάδες της Αθήνας. Για πρώτη φορά αξιοποιούμε την τεχνολογία μέσα από τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας για να υποδεχθούμε στα Δημοτικά Ιατρεία συνανθρώπους μας με δυσκολία στην επικοινωνία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για μία Αθήνα χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, με ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών της».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr