ΕΛΛΑΔΑ

Εμφανιζόταν ως πράκτορας και στρατηγός της CIA, έταζε θέσεις στο ΝΑΤΟ με το… αζημίωτο

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2021, 07:48
Εμφανιζόταν ως πράκτορας και στρατηγός της CIA, έταζε θέσεις στο ΝΑΤΟ με το… αζημίωτο
Facebook Twitter Whatsapp

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει μία υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που εξαπάτησε 10 άτομα με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Τι έκανε;

Εμφανιζόταν ως πράκτορας της CIA επιδεικνύοντας μάλιστα και ταυτότητα από την… υπηρεσία και έλεγε στα θύματά του ότι διέθετε στην Ελλάδα «μία εταιρεία προκάλυψης» είτε ως Διοικητής μίας Υπηρεσίας του ΝΑΤΟ στο Πεντάγωνο είτε ως πολιτικός αναλυτής στη Βουλή είτε ως στρατιωτικός με «υψηλές διασυνδέσεις και γνωριμίες».

Αυτό που έλεγε στα θύματά του ήταν ότι θα διορίζονταν  στην Υπηρεσία του ΝΑΤΟ στο Πεντάγωνο με διάφορες αρμοδιότητες (σε θέση γραφείου, βοηθός λογιστή, τεχνικός, βοηθός παιδαγωγού, μηχανικός αυτοκινήτων, προγραμματιστής) με προοπτικές και για τη CIA στην Αμερική λαμβάνοντας την απαραίτητη εκπαίδευση με μισθό 1500 ευρώ συν τα έξτρα.

Η πειθώ του ήταν τέτοια  που κατάφερε να πάρει από τα θύματά του χρήματα για δήθεν παράβολα Για να γίνει ακόμα πιο πιστευτός τους έδινε αιτήσεις πρόσληψης από το ΓΕΕΘΑ και το ΝΑΤΟ δήθεν γνήσιες και στη συνέχεια όπου έπρεπε να βάλουν τις υπογραφές τους σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του ταχυδρομείου ήταν εκείνη που κίνησε υποψίες ότι δεν πρόκειται για επίσημο φορέα καθώς κατέληγε σε @mail.com κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ο οποιοσδήποτε.

Εξαπάτησε ακόμα και το… γιο του 

Στην παγίδα του «μαϊμού» πράκτορα έπεσαν πολλοί ανάμεσά τους και ο γιος του. Οι σχέσεις τους ήταν ανύπαρκτες με τον γιο να αλλάζει ακόμα και το επίθετο του. Μέχρι τον Ιούνιο του 2017 όπου συναντήθηκαν. Εκεί ο  πατέρας έδειξε στο γιο του που είναι καθηγητής πληροφορικής μία ταυτότητα της CIA λέγοντάς του ότι τον στρατολόγησαν  και για αυτό χώρισαν με τη μητέρα του. Ότι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια τον ρώτησε αν τον ενδιαφέρει μία συνεργασία μαζί του στην Υπηρεσία που δουλεύει. Ο γιος ανυποψίαστος απαντά θετικά και ο πατέρας του λέει ότι μπορεί να φύγει στην Αμερική στην NSA (Ανώτατη Υπηρεσία Ασφάλειας Δικτύων) με τη μεσολάβησή του. Του είπε μάλιστα και χρήματα: 270.000 δολάρια το χρόνο. Μέχρι να πάει στην Αμερική ο μισθός του στην Ελλάδα θα ήταν 1439 ευρώ. Ο πατέρας συνέχισε ζητώντας του μετά από ημέρες 150 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα… παράβολα. Τα αποδεικτικά θα τα έπαιρνε με την πρόσληψη του.

Ο πατέρας δεν είχε το θεό του και ζήτησε από το γιο του να μεσολαβήσει για... να προσλάβει και άλλα άτομα.

Όλοι έδιναν χρήματα με την ελπίδα της πρόσληψης στο ΝΑΤΟ αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με απατεώνα στον οποίο είχαν δώσει συνολικά πάνω από 3.500 ευρώ. Τον κατήγγειλαν στην αστυνομία όπως και ο γιος του και ο δράστης καταδικάστηκε σε 2.5 χρόνια φυλάκιση για  απάτη κατ εξακολούθηση. Η δράση του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 και τερματίστηκε 4 μήνες αργότερα. Σε λίγες εβδομάδες θα δικαστεί στο Εφετείο ενώ εχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στα θύματά του κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει.

Ο δικηγόρος του Φοίβος Στρουγγάρης δήλωσε στο newpost.gr :

«Ο εντολέας μου επιθυμεί να πράξει ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο της ηθικής τάξης και δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από νομικούς ισχυρισμούς και τυχόν αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Ως εκ τούτου προ της συζήτησης της ήδη ασκηθεισομένης έφεσης, θα φροντίσει να καταβάλλει σε όσους τον εμπιστεύτηκαν τα όποια ποσά του κατεβλήθησαν και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο αναγνωρίζοντας, πλέον, τα πεπραγμένα του. Αποτελεί κοινό τόπο γνώσης ότι άπαντες, υπό ακατάλληλες συνθήκες, μπορεί να βρεθούμε είτε στη θέση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου είτε στη θέση των μηνυτών, αναλόγως με το πνευματικό μας επίπεδο ή τις ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετηθούν. Εύχομαι η επόμενη φορά που θα επιλέξει να παρουσιαστεί ως στρατηγός του ΝΑΤΟ να είναι η μία φορά το χρόνο που μπορεί κανείς να φορέσει την αποκριάτικη ενδυμασία του και να υποδυθεί αυτόν που θα ήθελε να είναι

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr