ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Σύλληψη του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Μπένι Στάινμετζ στο «Ελ. Βενιζέλος»

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 8 Δεκεμβρίου 2021, 21:04
Αθήνα: Σύλληψη του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Μπένι Στάινμετζ στο «Ελ. Βενιζέλος»
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου διαπίστωσαν ότι σε βάρος του Μπένι Στάινμετζ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol.

Στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη ο καταζητούμενος από την Interpol, διάσημος δισεκατομμυριούχος Ισραηλινός επιχειρηματίας Μπένι Στάινμετζ, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δισεκατομμυριούχος Μπένι Στάινμετζ έφτασε με ιδιωτική πτήση από το Ισραήλ στις 24 Νοεμβρίου.

Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην εισαγγελία εφετών. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να διευκρινίζεται αν τέθηκαν ή όχι οι περιοριστικοί όροι.

Το ένταλμα αφορά καταδίκη του στη Ρουμανία για υπόθεση απάτης και ως εκ τούτου οι ρουμανικές αρχές ζητούν την έκδοσή του σε περίπτωση σύλληψής του οπουδήποτε στον κόσμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «ερυθρά αγγελία» εις βάρος του έχει αρθεί από την Interpol και ότι έχει καθυστέρηση η αφαίρεση της προειδοποίησης από τα συστήματα συνοριακού ελέγχου.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών απαγορεύτηκε στον Μπένι Στάινμετζ να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Ο Στάινμετζ έχει κατά καιρούς έχει απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τι επιχειρηματικές του δραστηριότητες σε πολλές χώρες του κόσμου. Η περιουσία του εκτιμάται ότι φτάνει το αστρονομικό ποσό των τα 4 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr