ΕΛΛΑΔΑ

To Νewpost αποκαλύπτει: Η πρώτη αγωγή - Μητέρα ζητά την επιμέλεια των δίδυμων παιδιών της γιατί είναι αντιεμβολιαστής ο πρώην σύζυγος

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2022, 11:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2022, 12:09
To Νewpost αποκαλύπτει: Η πρώτη αγωγή - Μητέρα ζητά την επιμέλεια των δίδυμων παιδιών της γιατί είναι αντιεμβολιαστής ο πρώην σύζυγος
Facebook Twitter Whatsapp

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο πατέρας είναι καθηγητής σχολείου και η αδερφή του νοσοκόμα σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη αγωγή για την επιμέλεια των παιδιών εξαιτίας μη εμβολιασμού του ενός γονέα είναι γεγονός και συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Μία μητέρα δίδυμων παιδιών 4 ετών σήμερα ζητά με την αγωγή της που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 19 Νοεμβρίου να πάρει την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών της καθώς ο πρώην σύζυγος και η αδερφή του είναι φανατικοί αντιεμβολιαστές.

Η γυναίκα στην αγωγή της αναφέρει ότι το περιβάλλον που ζουν τα παιδιά είναι επικίνδυνο καθώς λόγω της άρνησης του πατέρα και της αδερφής του - που ζουν μαζί - να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού μπορεί να νοσήσουν και να έχουν μεγάλο ιικό φορτίο και να κολλήσουν τα παιδιά. Επιπλέον, στην αγωγή η μητέρα ζητά υπό τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας η επικοινωνία των παιδιών με τον πατέρα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη σε διάρκεια.

Η μητέρα στην αγωγή της είναι σαφής. Δεν αρνείται, όπως ισχυρίζεται, να επικοινωνούν τα παιδιά με τον πατέρα τους αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με τις καλύτερες δυνατές υγειονομικά συνθήκες ώστε να μην διακυβεύεται η υγεία των παιδιών.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο πατέρας είναι καθηγητής σχολείου και η αδερφή του νοσοκόμα σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή εξαιτίας της άρνησής της να εμβολιαστεί
Το ζευγάρι είχε χωρίσει πριν από 1.5 χρόνο και είχε ορισθεί με προσωρινή διαταγή συνεπιμέλεια στους δύο γονείς.

Ο δικηγόρος της μητέρας Γιώργος Βήτας δήλωσε στο Νewpost: «Στο σκεπτικό της αγωγής αναφέρουμε ότι το περιβάλλον όπου ζουν τα παιδιά δεν είναι ασφαλές σε καμία περίπτωση ειδικά με το ρυθμό που βλέπουμε να κινείται η πανδημία. Ο πατέρας και η αδερφή που συνδράμει στο μεγάλωμα των παιδιών έχουν μία λογική ότι δεν τους αγγίζει τίποτα και ότι όλα έχουν θεραπεία μέσω βοτάνων. Έχουν μία γενικότερη άρνηση για την ιατρική επιστήμη και η αδερφή θεωρεί ότι γνωρίζει περισσότερα από τους γιατρούς διότι απλά σχετίζεται με αυτούς στο επαγγελματικό της περιβάλλον».

Η αγωγή θα συζητηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr