ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Καθηγητή ΑΣΟΕΕ για τοκογλυφία - Γιατί ο εισαγγελέας ζητά ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2022, 15:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2022, 15:47
Δίκη Καθηγητή ΑΣΟΕΕ  για τοκογλυφία - Γιατί ο εισαγγελέας ζητά ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος
Facebook Twitter Whatsapp

Στο δικαστήριο ήταν παρόντες και οι δύο καθηγητές ενώ έκπληξη προκάλεσε στην πλευρά του μηνυτή η πρόταση του εισαγγελέα να ακυρωθεί το κλητήριο θέσπισμα που χαρακτηρίστηκε… αόριστο

Ξεκίνησε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευέλπιδων η δίκη του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ο δράστης ήταν κατηγορούμενος για τοκογλυφία σε βαθμό πλημμελήματος μετά από μήνυση που κατέθεσε συνάδελφός του.  

Στο δικαστήριο ήταν παρόντες και οι δύο καθηγητές ενώ έκπληξη προκάλεσε στην πλευρά του μηνυτή η πρόταση του εισαγγελέα να ακυρωθεί το κλητήριο θέσπισμα που χαρακτηρίστηκε… αόριστο

Στο κατηγορητήριο που αποκάλυψε το newpost  αναφερόταν χαρακτηριστικά:

«Στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 1-7-2015 ως και το 2019 ενεργούντες από κοινού σε δικαιοπραξία για την παροχή οποιασδήποτε πίστωσης ,ανανέωσής της ή παράτασης της προθεσμίας πληρωμής εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική ανάγκη, την πνευματική αδυναμία, την κουφότητα ή την απειρία εκείνου που παίρνει την  πίστωση, συνολογώντας ή παίρνοντας για τον εαυτό τους ή τρίτους περιουσιακά ωφελήματα  που με βάση τις ειδικές περιστάσεις είναι προφανώς δυσανάλογα προς την παροχή του υπαιτίου ή συνομολόγησαν και πήραν για τον ευατό τους ή τρίτον περιουσιακά ωφελήματα που υπερβαίνουν το κατά το νόμο θεμιτό ποσοστό τόκου».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και στην επόμενη συνεδρίαση στις 28 Ιανουαρίου θα εκδώσει και την απόφαση του.

Ο δικηγόρος του μηνυτή Αγαμέμνων Τάτσης μετά τη διακοπή της δίκης δήλωσε στο Newpost:

«Με έκπληξη ακούσαμε την εισαγγελική πρόταση η οποία εκ του πλαγίου οδηγεί στην απαλλαγή των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής με το σκεπτικό ότι δεν περιγράφονται επακριβώς στο κατηγορητήριο οι επιμέρους δανειακές καταβολές».

 «Παρά το γεγονός ότι με σαφήνεια περιγράφονται οι χρόνοι το αρχικό ποσό και το τελικό. Είναι δε γνωστό ότι το επιτόκιο υπολογίζεται με απλές αριθμητικές πράξεις όπως έχει άλλωστε δεχτεί και ο Άρειος Πάγος σε αντίστοιχες αποφάσεις του. Ελπίζουμε ότι τελικά το δικαστήριο και η Δικαιοσύνη θα σταθούν  στο ύψος της περίστασης και των γεγονότων και των στοιχείων της δικογραφίας όταν εντέλει μιλάμε για τοκογλυφία ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που αποδεικνύεται με δημόσια έγγραφα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr