ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Μετά από δυο χρόνια πανδημίας οι πολίτες αμφισβητούν τα εμβόλια παρά τους θανάτους

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2022, 21:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2022, 21:49
Δημοσκόπηση: Μετά από δυο χρόνια πανδημίας οι πολίτες αμφισβητούν τα εμβόλια παρά τους θανάτους
Facebook Twitter Whatsapp

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το πώς βλέπουν οι Ελληνες την κατάσταση της χώρας και κυρίως ποια προβλήματα τους απασχολούν.

Σε νεότερα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα, από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, καταγράφεται η γνώμη των πολιτών για την πανδημία και τα εμβόλια.

Συγκεκριμένα, 62% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τα χειρότερα της πανδημίας βρίσκονται πίσω μας, με το 30% να επισημαίνει πως είναι μπροστά μας.

Στην ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, φαίνεται πως πανδημία και οικονομία ισοβαθμούν, με την πανδημία ωστόσο να παραμένει νούμερο 1.


Σχετικά με τα εμβόλια, το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει θετική στάση απέναντί τους, έναντι ενός 17% που τάσσεται κατά των εμβολίων.

Το 81% των συμμετεχόντων δήλωσε πως η πανδημία έχει πολλές και σημαντικές επιπτώσεις στην προσωπική τους ζωή, ενώ ένα 15% απάντησε πως τους επηρεάζει ελάχιστα.

Ψυχολογική κατάσταση λόγω πανδημίας 76% των ερωτηθέντων απάντησαν «δεν αντέχω άλλο» σχετικά με την ψυχολογική τους κατάσταση λόγω Covid, ενώ το 22% «κουράστηκε αλλά αντέχει».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr