ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός-Μαγιορκίνης: «Εκπληκτικό δώρο της επιστήμης το εμβόλιο» - Οι αναφορές του στο lockdown

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2022, 21:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2022, 21:44
Κορωνοϊός-Μαγιορκίνης: «Εκπληκτικό δώρο της επιστήμης το εμβόλιο» - Οι αναφορές του στο lockdown
Facebook Twitter Whatsapp

Χάρη στα εμβόλια οι εποχές του lockdown έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο καθηγητής.

Σε μία αναδρομή στην πορεία αντιμετώπισης του κορωνοϊού προβαίνει με ανάρτησή στο Facebook, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως πριν από ακριβώς ένα χρόνο έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου και μάλιστα κράτησε την σύριγγα «ως ανάμνηση για την αντίστροφη μέτρηση που ξεκίναγε».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «εκπληκτικό δώρο της επιστήμης» το εμβόλιο και υπενθυμίζει πως τέτοια μέρα πριν ένα χρόνο είχαμε μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για τον λόγο αυτό «ξορκίζει» τα lockdown καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «χάρη στα εμβόλια αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Η ανάρτηση Μαγιορκίνη

«Πριν από ένα χρόνο έκανα την δεύτερη δόση της Pfizer με αυτήν τη σύριγγα. Την κράτησα ως ανάμνηση για την αντίστροφη μέτρηση που ξεκίναγε, μία στιγμή μοναδική για εμένα, αλλά και για κάθε άνθρωπο πιστεύω, που έλαβε αυτό το εκπληκτικό δώρο της επιστήμης. Έχουμε πραγματικά διανύσει μίλια από τότε.

Καθώς δεν θυμάμαι με ακρίβεια τι μέτρα είχαμε εκείνη την εποχή ανέτρεξα στο site: https://global-monitoring.com/…/epidemic-0001942… όπου αναφέρει ότι στις 19.01.2021 ξεκινούσε η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. έως τις 5 π.μ στις Περιφερειακές Ενότητες της Αργολίδας, της Σπάρτης (Λακωνίας) και στην περιοχή της Βοιωτίας, καθώς και στα νησιά της Λέσβου και της Καλύμνου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινούσε από τις 9 μμ.

Χάρη στα εμβόλια αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μία ανάμνηση για τις γενιές που έρχονται.

Γιατί κάπως έτσι ξεκίναγε η αρχή του τέλους…».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr