ΕΛΛΑΔΑ

Μαρία Συρεγγέλα: Η υφυπουργός Εργασίας κατά του Snik - «Τέτοια στερεότυπα έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες»

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2022, 22:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2022, 22:57
Μαρία Συρεγγέλα: Η υφυπουργός Εργασίας κατά του Snik - «Τέτοια στερεότυπα έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες»
Facebook Twitter Whatsapp

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το τραγούδι «Chinchilla».

Το νέο τραγούδι του Snik «Chinchilla» έχει καταφέρει τον τελευταίο μήνα να βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των τάσεων του YouTube και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια views. Παρόλα αυτά, οι σεξιστικές του αναφορές, όπως και οι προτροπές χρήσης ναρκωτικών, έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Σε μια εποχή που κακοποιήσεις γυναικών βγαίνουν ολοένα στο προσκήνιο ο τράπερ επιλέγει μια θεματολογία που είναι επικίνδυνη και άκρως προβλητική.

Η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων έκανε στο tlife.gr το παρακάτω σχόλιο για το συγκεκριμένο τραγούδι:

«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και κάθε μέσο που αναπαράγει βία, σεξιστικά πρότυπα και έμφυλες διακρίσεις που υποβαθμίζουν τη θέση των γυναικών. Η προβολή τέτοιων στερεοτύπων μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν για την κοινωνία, ειδικά όταν γίνεται από μέσα που έχουν πρόσβαση παιδιά.

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παίρνουμε μέτρα και υλοποιούμε δράσεις με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας τόσο στον χώρο της εργασίας και στο σχολείο όσο και μέσα στην οικογένεια.

Την ώρα που η κοινωνία και η πολιτεία χτίζουν ένα τείχος προστασίας των θυμάτων και μηδενικής ανοχής στη βία, οφείλουμε κάθε μέρα όλοι και όλες μαζί να μην ανεχόμαστε, να μην αδιαφορούμε μπροστά στη βία και να αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και την ανατροπή των στερεοτύπων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr