ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Γολγοθάς ο απεγκλωβισμός των οδηγών στην Αττική Οδό - Δυσκολεύεται ακόμα και ο στρατός

Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου 2022, 22:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2022, 01:54
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Γολγοθάς ο απεγκλωβισμός των οδηγών στην Αττική Οδό - Δυσκολεύεται ακόμα και ο στρατός
Facebook Twitter Whatsapp

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Η ταλαιπωρία των οδηγών στην Αττική Οδό, που εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της χιονοθύελλας και των κακών χειρισμών της εταιρείας που τη διαχειρίζεται και του κάκιστου συντονισμού πολιτικής προστασίας και τροχαίας, δεν έχει τελειωμό. Μετά τα μεσάνυχτα πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Πολύ πιο δύσκολη απ΄ όσο προβλεπόταν είναι τελικά η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών από την Αττική Οδό, έπειτα από το πέρασμα της «Ελπίδας».

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, δυσκολεύεται ακόμα και ο στρατός.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού γίνεται από έξι σημεία, με πιο κομβικό, αυτό της λεωφόρου Κηφισίας.

Όλη νύχτα θα βρίσκονται οι άντρες του στρατού δίπλα στους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό, επιχειρώντας τόσο να τους απεγκλωβίσουν όσο και να τους συνδράμουν με τρόφιμα, νερό και κουβέρτες.

Η επιχείρηση του στρατού διεξάγεται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, γιατί χιονίζει πολύ και πρόκειται για δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα. Στην επιχείρηση μετέχουν επίλεκτες μονάδες του Στρατού, βαριά μηχανήματα κλπ. Επίσης, ασθενοφόρα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο Στρατός έχει φτάσει σε όλα τα σημεία και αυτό θα γίνεται όλο το βράδυ. Οι άνδρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση, μοιράζουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τον κόσμο (όσους θέλουν) εκεί που τους λένε επιτόπου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Αστυνομία.

Όμως τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και είναι πραγματικά εκατοντάδες. Επιπροσθέτως, ο όγκος του χιονιού είναι πολύ μεγάλος.

Όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση θα είναι ολονύκτια, με οχήματα του στρατού να προπορεύονται και να χορηγούν κουβέρτες και φαγώσιμα στους εγκλωβισμένους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr