ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αγώνας δρόμου για να ανοίξουν οι δρόμοι - Πού είναι ακόμα κλειστοί

Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2022, 10:00 / Ανανεώθηκε 26 Ιανουαρίου 2022, 11:22
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αγώνας δρόμου για να ανοίξουν οι δρόμοι - Πού είναι ακόμα κλειστοί
Facebook Twitter Whatsapp

Διαρκης αποχιονισμος και ριψη αλατιου στις προσβάσεις και εισόδους των νοσοκομείων.

Αγώνας δρόμου γίνεται από τις αρχές για να καθαριστούν οι δρόμοι στην Αθήνα και ευρύτερα στην Αττική που έχουν προβλήματα ακόμη από το χτύπημα της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Νέα ενημέρωση απο Δήμο Αθηναίων για τους δρόμους που υπήρχαν και υπάρχουν προβλήματα από το χιόνι.

Ο αποχιονισμός ολοκληρώνεται στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας προβλήματα υπάρχουν σε δευτερεύοντες μικρούς δρόμους κυρίως σε Ανω Κυψέλη Πολύγωνο, Μέτς.

Διαρκής αποχιονισμός και ρίψη αλατιού στις προσβάσεις και εισόδους των νοσοκομείων.

57 συνεργεία με 213 άτομα επιχειρούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα για την κοπή και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και κλαδιών.

Και λίγοι δρομοι σε Παγκρατι σε όρια με Βύρωνα.

Σε Ρόδο, Άνδρο, Τήνο και Νάξο συνεχίζονται οι προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου

Σε τρία νησιά των Κυκλάδων και σε ένα της Δωδεκανήσου επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου από το χιόνι, κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος «σετέσσερα κυρίως νησιά μας, Ρόδο, Άνδρο, Τήνο και Νάξο, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε μεγάλες ποσότητες χιονιού και δουλεύουμε για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στις ορεινές περιοχές τους».

Ο παγετός, όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης, έχει καταστήσει το οδικό δίκτυο επικίνδυνο και εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες.

Ποιες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα

Στις περιοχές Μαραθώνας, Γραμματικό, Καλέντζι, Κάτω Σούλι και στα Μεσόγεια εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Το πρωί παρέμεναν εκτός 4 γραμμές από τις 79 γραμμές μέσης τάσης που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ωστόσο, πέρα από τις σοβαρές βλάβες που σχετίζονται με γραμμές μέσης τάσης, υπάρχουν μικρότερες μεμονωμένες βλάβες σε όλη την Αττική.Για την προσπάθεια που καταβάλουν, εν μέσω εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην ηλεκτροδότηση της Αττικής μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.

«Έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την μέση τάση σε πάνω από το 90% των προβλημάτων. Χθες είχαμε 1.045 υποσταθμούς εκτός τάσης, σήμερα έχουμε περίπου 65 – 70 υποσταθμούς εκτός τάσης. Θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Συγχρόνως κάνουμε έκκληση οι πολίτες να καλούν στο 11500 αν εξακολουθούν να έχουν βλάβη στην ηλεκτροδότηση».

Ερωτηθείς γιατί σε κάθε κακοκαιρία βιώνουμε τα ίδια προβλήματα με διακοπές ηλεκτροδότησης σε μεγάλα αστικά κέντρα ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι αυτό οφείλετε στην έλλειψη επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Η χώρα μας εδώ και δώδεκα χρόνια περνά οικονομική κρίση. Τα δίκτυα είναι πάνω από σαράντα χρονών και δεν έχουν πέσει χρήματα σε αυτά. Για να μην έχουμε προβλήματα θα πρέπει σε κάποια σημεία να υπάρξει υπογειοποίηση των γραμμών. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε τα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτροδότησης γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Πρέπει να δούμε, επίσης, και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι ηλικίας 50 – 55 χρονών για να μην χαθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει».

Απαντώντας στο πώς γίνεται η προτεραιοποίηση των βλαβών ο κ. Μανιάτης είπε ότι αφού κοπεί το ρεύμα στην περιοχή πρέπει να δοθεί πρώτα μεσαία τάση και για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr