ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Σε δίκη ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε στο αμφιθέατρο, κατηγορούμενος για τοκογλυφία

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου 2022, 07:00 / Ανανεώθηκε 28 Ιανουαρίου 2022, 07:00
ΑΣΟΕΕ: Σε δίκη ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε στο αμφιθέατρο, κατηγορούμενος για τοκογλυφία
Facebook Twitter Whatsapp

Η υπόθεση είχε σοκάρει όχι μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και όλη την Ελλάδα.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα εμφανιστεί στις 10 το πρωί ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, μόνο που αυτή τη φορά είναι ο ίδιος κατηγορούμενος για τοκογλυφία, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του άλλος καθηγητής.

Η υπόθεση είχε εισαχθεί και πάλι πριν από λίγες ημέρες και είχε διακόψει για σήμερα, μετά από την πρόταση του εισαγγελέα να ακυρωθεί το κλητήριο θέσπισμα λόγω αοριστίας.

Η πρόταση έφερε την αντίδραση της πλευράς του μηνυτή. Η δίκη σήμερα ενδέχεται να διακοπεί εκ νέου και αυτό εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες.

Η υπόθεση είχε σοκάρει όχι μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο κατηγορούμενοι (καθηγητής και μία συνεργάτης του )για τοκογλυφία φέρονται να δάνεισαν στον αντίδικο τους, από το 2007 έως το 2013 ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ για το οποίο έλαβαν τόκο που ανήλθε σε ποσό 4,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή με επιτόκιο ύψους 70%.

Στη συνέχεια υπέγραψαν με τον νυν μηνυτή τους νέες δανειακές συμβάσεις που αφορούσαν ποσό άνω των 14 εκατ. ευρώ το οποίο αφορούσε τα αρχικά δάνεια αλλά και τους τόκους της τριετίας που τελικά διαμορφώθηκαν σε ποσό άνω των 12 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε επιτόκιο που ξεπερνούσε το 38% «ήτοι επιτόκιο κατά πολύ υπερβαίνον του ανώτατου επιτρεπτού εξωτραπεζικού από την Τράπεζα της Ελλάδος που για το έτος 2016 είχε οριστεί σε 5,25%

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr