ΕΛΛΑΔΑ

Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένη οδηγό - Το ποσό που ζητάει

Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου 2022, 12:00 / Ανανεώθηκε 28 Ιανουαρίου 2022, 12:21
Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένη οδηγό - Το ποσό που ζητάει
Facebook Twitter Whatsapp

Εάν ζημιώθηκε και πόσο ζημιώθηκε θέλει να το αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και όχι οποιοσδήποτε άλλος.

Εγκλωβισμένη οδηγός που παρέμεινε στην Αττική Οδό για πάνω από 16 ώρες κατέθεσε αγωγή στο αρμόδιο Δικαστήριο, μη αποδεχόμενη την αποζημίωση των 2.000 ευρώ, που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί σε όσους ταλαιπωρήθηκαν μέσα στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με το Εviathema.gr, με την αγωγή της η γυναίκα διεκδικεί να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική της βλάβη ποσού 10.000 ευρώ, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την απίστευτη ταλαιπωρία της, αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση αυτό τον δρόμο καταβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια μεγάλα ποσά για διόδια και ανέμενε από τις αρμόδιες εταιρείες να είναι έτοιμες να της παρέχουν υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το Eviathema.gr επικοινώνησε με το δικηγόρο της ενάγουσας Ιωάννη Καλαβρή ο οποίος δήλωσε ότι η εντολέας του έχει την άποψη ότι η ηθική βλάβη που βίωσε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με το ποσό των 2.000 ευρώ.

Εξάλλου, τόσο η ενάγουσα όσο και ο ίδιος ο δικηγόρος, θεωρούν ότι ούτε η εταιρεία, ούτε ο πρωθυπουργός, ως οιονεί διαμεσολαβητής είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε, μόνα αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια και σε αυτά αποφάσισαν να προσφύγουν ως μόνη αρμόδια αρχή για την αποτίμηση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που υπέστη η ενάγουσα.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη γίνεται καθαρά για λόγους ηθικής τάξης και για την πραγματική και νόμιμη αποζημίωση της ενάγουσας, εάν κριθεί ότι δικαιούται τέτοια, καθώς η ενάγουσα δεν έχει ανάγκη ούτε ελεημοσύνης ούτε δώρων από οποιονδήποτε. Εάν ζημιώθηκε και πόσο ζημιώθηκε θέλει να το αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και όχι οποιοσδήποτε άλλος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr