ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Το ανελέητο χτύπημα στις λαϊκές αγορές - Στα ύψη οι τιμές των προϊόντων

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2022, 08:00 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2022, 08:34
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Το ανελέητο χτύπημα στις λαϊκές αγορές - Στα ύψη οι τιμές των προϊόντων
Facebook Twitter Whatsapp

Η «Ελπίδα» πάγωσε τη χώρα και έβαλε «φωτιά» στις τιμές των προϊόντων στις λαϊκές.

Mισοάδειες λαϊκές και λιγοστοί πάγκοι με προϊόντα «φωτιά». Αυτή ήταν η χθεσινή εικόνα στις λαϊκές αγορές.

Λίγοι παραγωγοί κατάφεραν να φθάσουν στις λαϊκές και να στήσουν τον πάγκο τους, καθώς από τη μία δεν μπόρεσαν να μετακινήσουν τα φορτηγά τους λόγω του παγετού και από την άλλη πολλοί παραγωγοί δεν έχουν προϊόντα να πουλήσουν αφού η κακοκαιρία κατέστρεψε τις καλλιέργειές τους.

«Καίνε» τα λαχανικά

Η «Ελπίδα» πάγωσε τη χώρα και έβαλε «φωτιά» στις τιμές των προϊόντων στις λαϊκές. Από 50, στα 85 λεπτά οι πατάτες. Κολοκύθια, μελιτζάνες, αγγουράκια, προϊόντα κυρίως θερμοκηπίου, πήρανε την ανηφόρα.

Τα αγγουράκια να πωλούνται στα 2,70 από 1,90 την προηγούμενη εβδομάδα, τα κολοκυθάκια 1,80 από 1,30, οι μελιτζάνες από 2,9 από 2,20 και οι πιπεριές 2,5 ευρώ από 2 την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις επόμενες ημέρες το φαινόμενο θα ενταθεί όπως λένε οι περισσότεροι παραγωγοί, καθώς ακόμη υπάρχουν στους πάγκους προϊόντα πριν την κακοκαιρία ενώ η ολοκληρωτική ζημιά θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Καταστράφηκαν θερμοκήπια

Μεγάλες οι καταστροφές στον Μαραθώνα με πολλά θερμοκήπια να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Όπως επισημαίνουν οι παραγωγοί, θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ώστε η αγορά να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr