ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται την Πέμπτη οι γονείς του κακοποιημένου βρέφους - «Δείχνουν» ως... ένοχο τον δίχρονο γιο τους

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2017, 09:53 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2017, 12:41
Απολογούνται την Πέμπτη οι γονείς του κακοποιημένου βρέφους - «Δείχνουν» ως... ένοχο τον δίχρονο γιο τους
Facebook Twitter Whatsapp

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Πέμπτη πήραν ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα τού κακοποιημένου 7 μηνών βρέφους, το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Πέμπτη πήραν ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα τού κακοποιημένου 7 μηνών βρέφους, το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. 

Οι δύο γονείς, ισχυρίζονται πως τα σοβαρά τραύματα που φέρει στο σώμα του το βρέφος – μώλωπες, εκχυμώσεις, καψίματα- τα προκάλεσε ο μεγαλύτερος γιος τους, λόγω... ζήλιας! Πατέρας και μητέρα κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία και αν τελικά κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν με 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ζευγαριού, Γιάννη Αποστολόπουλο, η μητέρα αρνείται τις βαριές κατηγορίες. Ετσι αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας ώστε να πέσει φως στο κατά πόσο οι ισχυρισμοί του ζευγαριού ευσταθούν ή οι ίδιοι προκάλεσαν τα κατάγματα, τους μώλωπες και τα καψίματα στο επτά μηνών κοριτσάκι.

Το δράμα της μικρής Νεφέλης

Μια φρίκη φαίνεται πως ζούσε από τις πρώτες μέρες της ζωής της η μικρή Νεφέλη, το επτά μηνών βρέφος που νοσηλεύεται με κατάγματα και εγκαύματα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Είναι το δεύτερο παιδί ενός 19χρονου Ρομά και μιας 27χρονης Πατρινής, οι οποίοι αποδίδουν την κακοποίηση του μωρού στη... ζήλια του πρωτότοκου γιου τους. 

Πρόκειται για ένα αγοράκι δύο ετών, που τα τελευταία 24ωρα φιλοξενείται στο σπίτι της θείας της μητέρας του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, πρόκειται για την ίδια γυναίκα που από τη πρώτη στιγμή έτρεξε στο Καραμανδάνειο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του μωρού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ζευγαριού Γιάννη Αποστολόπουλο, πριν από μερικούς μήνες είχε φτάσει στους αστυνομικούς καταγγελία για κακοποίηση της μικρής Νεφέλης από τους γονείς της.

Όπως λέει ο κ. Αποστολόπουλος στο newpost.gr, την καταγγελία είχε κάνει η θεία της 27χρονης μητέρας. Ιατροδικαστής είχε εξετάσει, τότε, το μωρό, όμως δεν είχε στοιχειοθετηθεί η κακοποίηση και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. 

Και τότε, οι γονείς είχαν υποστηρίξει ότι ο 2χρονος γιος τους ζήλευε πολύ το μωρό και το χτυπούσε ή το έριχνε από την κούνια.