ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός social media για... ιερείς

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2017, 22:44 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2017, 22:44
Οδηγός social media για... ιερείς
Facebook Twitter Whatsapp

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ζητεί ευπρεπή παρουσία των κληρικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παραινέσεις για σωστή και ευπρεπή παρουσία των κληρικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της "Δημοκρατίας", ο δυναμικός, νέος και με ανοιχτούς ορίζοντες ιεράρχης, σε εγκύκλιο που απέστειλε σε ιερείς και διακόνους της εκκλησιαστικής επαρχίας του, αναγνωρίζει τον ρόλο των social media, επικροτώντας την προσπάθεια των ιερέων να αξιοποιήσουν και τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook και το twitter, ως μέσα προσέγγισης των πιστών με την Εκκλησία.

"Ποτέ δεν θα ήθελα να προβώ σε ενέργειες αποκλεισμού των ιερέων μου από την διαδικτυακή συμμετοχή τους και την εκεί παρουσία και δραστηριοποίησή τους, ειδικά τώρα που το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα μοναδικό εργαλείο στην ποιμαντική και στην επικοινωνία μας με τους χριστιανούς αδελφούς μας" τονίζει ο κ. Γαβριήλ.

Η παρουσία, όμως, των ιερέων στα social media, κατά τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, πρέπει να ακολουθεί και ορισμένους αυστηρούς κανόνες. Πρώτο μέλημα, σύμφωνα με τον κ. Γαβριήλ, είναι όσα γραπτώς αναφέρουν ή το φωτογραφικό υλικό που ανεβάζουν και διαχειρίζονται να προσιδιάζει σε κληρικούς και όχι σε λαϊκούς.

Προσοχή

Επιπλέον, εφιστά την προσοχή στους ιερείς να αποφεύγουν πολιτικές και κομματικές αναλύσεις, τονίζοντας ότι "ως διάκονοι των μυστηρίων των πνευματικών και μέλη της Εκκλησίας και ως φορείς της χάριτος του Πανάγιου Θεού θα πρέπει να αναπαύσουμε και όχι να σκανδαλίζουμε, να ενώνουμε και σε καμία περίπτωση να διαιρούμε". 

Η εγκύκλιος του κ. Γαβριήλ καταλήγει με την προειδόποιηση ότι, σε περίπτωση που διαπιστώνει οποιαδήποτε παρεκτροπή και ακρότητα από τις παραινέσεις του, τότε θα υπάρξουν και οι ανάλογες αυστηρές κυρώσεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr