current views are: 8

29 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση06:03

Πολιτοφύλακες και επίσημα στα Εξάρχεια – Ανύπαρκτη η πολιτεία

 Ως «Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου» υπογράφει μία ομάδα αυτοκινήτων πολιτοφυλακών που πραγματοποίησαν επιχείρηση σε σπίτι που όπως υποστηρίζουν το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο πρεζέμποροι και ληστές.

Δημοσίευση 06:03’

 Ως «Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου» υπογράφει μία ομάδα αυτοκινήτων πολιτοφυλακών που πραγματοποίησαν επιχείρηση σε σπίτι που όπως υποστηρίζουν το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο πρεζέμποροι και ληστές.

 Ως «Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου» υπογράφει μία ομάδα αυτοκινήτων πολιτοφυλακών που πραγματοποίησαν επιχείρηση σε σπίτι που όπως υποστηρίζουν το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο πρεζέμποροι και ληστές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα των …αυτοκινήτων «σωτήρων» την Τρίτη 25.07.2017,κατόπιν στενής παρακολούθησης, σπείρας μαφιόζων, οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητοι στην γειτονιά των Εξαρχείων, προχωρήσαμε στην επέμβαση σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο λειτουργούσε ως λημέρι και ορμητήριο της εν λόγω σπείρας. Η συγκεκριμένη συμμορία είχε τραβήξει την προσοχή μας αρκετές βδομάδες πριν και ύστερα από μαρτυρίες συντρόφων και κατοίκων της γειτονιάς των Εξαρχείων, αποφασίσαμε να επέμβουμε δραστικά, δίνοντας έτσι ένα τέλος στην παρακρατική τους δράση, η οποία γινόταν στις πλάτες αγώνων που έχουν δοθεί εδώ και χρόνια στα Εξάρχεια.

Η συγκεκριμένη συμμορία, ευθύνεται, για σωρεία ληστειών πάσης φύσεως σε θαμώνες της πλατείας, περαστικούς από στενά των Εξαρχείων, καθώς και αρπαγές τσαντών μηχανημάτων κτλ, από κινηματικούς χώρους και εκδηλώσεις. Ευθύνεται επίσης για το καθημερινό σπάσιμο αμαξιών, όπως και για εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους. Τέλος ευθύνεται για πολλές επιθέσεις σε συντρόφους και συντρόφισσες, οι οποίοι τύχαινε να περνάνε από κάποιους δρόμους, συνήθως μετά τα μεσάνυχτα”.

Την ώρα λοιπόν που το κράτος απέχει από το αυτόνομο κρατίδιο του «Εξαρχιστάν» όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, οι πολιτοφύλακες των ανακοινώνουν πως δρουν εδώ και έξι μήνες, όπως αναφέρουν, «Ύστερα από περίπου έξι μήνες, σχεδόν καθημερινών παρεμβάσεων, μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες, και παρ’ όλους τους κινδύνους που μπορεί να φέρει η δράση μας αυτή, για την σωματική ακεραιότητα ή πιθανή στοχοποίηση ,δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας». Ουσιαστικά με την παρουσία πολιτοφυλακών στην περιοχή, επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά η ανικανότητα του κράτους και του υπουργείου προστασίας του πολίτη, να προσφέρει στους κατοίκους των Εξαρχείων την ασφάλεια που τους οφείλουν.


σχετικα αρθρα