ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο στο Newpost: Αστυνομικός τρυπήθηκε από σύριγγα τοξικομανή φορέα του HIV και ηπατίτιδας στο Μενίδι!

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 30 Ιουλίου 2017, 17:15 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2017, 17:45
Μόνο στο Newpost: Αστυνομικός τρυπήθηκε από σύριγγα τοξικομανή φορέα του HIV και ηπατίτιδας στο Μενίδι!
Facebook Twitter Whatsapp

Αγωνία για την κατάσταση του

Μέρες αγωνίας βιώνει ένας αστυνομικός της ασφάλειας ο οποίος κατά την προσπάθεια σύλληψης τοξικομανής στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι καρφώθηκε στο χέρι από χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε ο δράστης στο τσαντάκι του. Όπως προέκυψε,ο τοξικομανής είναι φορέας του ιού Hiv και της ηπατίτιδας.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Όλα εξελίχθηκαν στις 24 Ιουλίου όταν δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν δύο τοξικομανείς στην Αγία Σωτήρα, ο ένας εξ αυτών όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς κατάφερε να διαφύγει, ο δεύτερος ακινητοποιήθηκε από τον έναν αστυνομικό. Όταν εκείνος προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες,ο τοξικομανής προσπάθησε να ξεφύγει με αποτέλεσμα η χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε σε ένα τσαντάκι που φορούσε,να τρυπήσει το ύφασμα και να καρφωθεί στο χέρι του αστυνομικού.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Αττικό το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε λές τις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως προέκυψε ο τοξικομανής φορέας της ηπατίτιδας και του Hiv, είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς στις 6 και 7 Ιουλίου και είχε λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον αστυνομικό και πληροφορήθηκαν την ατυχή για εκείνον στιγμή, επεσήμαναν πως αυτό είναι μια θετική εξέλιξη καθώς όταν ο ασθενής του Hiv, λάβει τη θεραπεία, ο ιός βρίσκεται σε ύπνωση.

Οι πρώτες εξετάσεις ήταν καθαρές για τον αστυνομικό οποίος σε 30 ημέρες θα κάνει επαναληπτικές εξετάσεις και εξετάσεις αίματος για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση της υγείας του, έως τότε ζει με την αγωνία και τις αμφιβολίες.