ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: «Οι φασίστες δεν έχουν καμία δουλειά στην Κρήτη» - Έντονες αντιδράσεις για το C-Star!

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2017, 17:22 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2017, 17:22
Facebook Twitter Whatsapp

Συναγερμό έχει σημάνει στις λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας ο ενδεχόμενος ελλιμενισμός του πλοίου C-Star, στο οποίο επιβαίνουν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, με σκοπό την παρεμπόδιση πλοιαρίων, που μεταφέρουν πρόσφυγες να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης.

Συναγερμό έχει σημάνει στις λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας ο ενδεχόμενος ελλιμενισμός του πλοίου C-Star, στο οποίο επιβαίνουν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, με σκοπό την παρεμπόδιση πλοιαρίων, που μεταφέρουν πρόσφυγες να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης.

Λίγα μίλια μακριά του Ξερόκαμπου Σητείας πλέει το πλοίο C-STAR, το οποίο ανήκει σε ακροδεξιά οργάνωση και αυτή τη στιγμή πλέει σε διεθνή ύδατα. Η πορεία του να σημειωθεί, ότι παρακολουθείται από το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τις λιμενικές αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου από το λιμεναρχείο της Ιεράπετρας, το πλοίο βρίσκεται ακόμη στα 10 μίλια, νότια από το Κουφονήσι. Οι επιβαίνοντες στο πλοίο δεν έχουν ενημερώσει μέχρι αυτή την ώρα για τις προθέσεις τους.

Οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία

Αντιδράσεις από την Ιεράπετρα με τον επικεφαλής των "Πολιτών εν δράσει" Μιχάλη Μαχαιρά να δηλώνει ότι: «Η προσέγγιση του ακροδεξιού καρυδότσουφλου στην Κρήτη αποτελεί ευθεία πρόκληση για κάθε πολίτη με δημοκρατικό φρόνημα. Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση!  Είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας!  Κλειστό το λιμάνι της Ιεράπετρας και κάθε λιμάνι της Κρήτης στους ρατσιστές».

Το βράδυ της Δευτέρας, δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Ιεράπετρα. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης, είπε ότι η Ιεράπετρα λέει ένα μεγάλο «Όχι» σε κάθε μορφή φασισμού και δεν επιθυμεί καμία φιλοξενία στο λιμάνι της για το συγκεκριμένο πλοίο: «Δεν βλέπω να υπάρχει πρόθεση ούτε από τους ίδιους τους επιβαίνοντες να θέλουν να έρθουν πλέον στην περιοχή μας, στον τόπο όπου έχουμε δείξει ότι ο φασισμός δεν περνάει, έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας και τη φιλοξενία μας στους 700 μετανάστες που βοηθήσαμε να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια για τις μέρες που βρέθηκαν στην Ιεράπετρα πριν από καιρό. Η επικοινωνία μου με τις αρχές και το υπουργείο ήταν άμεση και η Ιεράπετρα απάντησε και με τις διαδηλώσεις αλλά και με το μήνυμα που έστειλα μέσω των αρχών στο συγκεκριμένο πλοίο».

«Οι φασίστες δεν έχουν καμία δουλειά στην Κρήτη», συμπληρώνει κι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας Γ. Προϊστάκης.

Πρόκειται για πλοίο στο οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες ακτιβιστών, είναι ναυλωμένο από νεοφασιστική Ιταλική οργάνωση, που αυτοαποκαλείται «Κίνημα για τη Διατήρηση της Ταυτότητας» με στόχο να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις απώθησης προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη, έχοντας μάλιστα δώσει στην αποστολή τους και το «κωδικό» όνομα «Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη».