current views are: 7

1 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση17:12

Ελλείψεις σε πτητικά μέσα καταγγέλλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία – «Γερασμένα» τα Canadair μας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Ant 1” χθες η υπηρεσία είχε μόλις 9 ετοιμοπόλεμα Canadair 

Δημοσίευση 17:12’

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Ant 1” χθες η υπηρεσία είχε μόλις 9 ετοιμοπόλεμα Canadair 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Ant 1” χθες η υπηρεσία είχε μόλις 9 ετοιμοπόλεμα Canadair στην διάθεσή της ενώ σήμερα είχε 10. Οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής μιλώντας στο δελτίο του “Ant1” επεσήμαναν πως ο στόλος έχει μειωθεί από τα 30 αεροσκάφη που ήταν πριν μερικά χρόνια σε μόλις 21.

Από αυτά ετοιμοπόλεμα είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων 13 με αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος προειδοποιούσε για τις ελλείψεις αυτές ήδη από τα τέλη Ιουνίου, και δυστυχώς η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη. Εάν έχουμε ταυτόχρονα δύο-τρία μεγάλα περιστατικά θα είναι αδύνατον να γίνει κατάσβεση στους χρόνους που απαιτείται,δηλώνουν αυτοί που καθημερινά παλεύουν με τις φωτιές με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Στις επίγειες δυνάμεις το 20% των υδροφόρων είναι εκτός λειτουργίας, καθώς και το 30% των βοηθητικών οχημάτων.Η κατάσταση επιβαρύνεται και με την μετακίνηση 400 πυροσβεστών προς 14 περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και τις Αττικές Οδούς. Η Πολιτική Υπηρεσία και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος παραδέχονται τις ελλείψεις αλλά αμφισβητεί την δραματική εικόνα που δίνουν οι συνδικαλιστές.

Από την πλευρά μας, ελπίζουμε η Πολιτεία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα αυτά πριν χρειαστεί να θρηνήσουμε αθώα θύματα.  


σχετικα αρθρα