ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη σήμερα η Βίκυ Τσοχατζοπούλου για το «χρυσό» συμβόλαιο της Ζυρίχης - Τι δηλώνει ο δικηγόρος της στο Νewpost

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2022, 07:00 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2022, 07:25
Σε δίκη σήμερα η Βίκυ Τσοχατζοπούλου για το «χρυσό» συμβόλαιο της Ζυρίχης - Τι δηλώνει ο δικηγόρος της στο Νewpost
Facebook Twitter Whatsapp

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο Νίκος Ζήγρας, ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στη δίκη που είχε διακοπεί πριν από λίγες ημέρες η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν ήταν παρούσα και είχε εκπροσωπηθεί μέσω του δικηγόρου της. Αν καταδικαστεί για αυτή την υπόθεση η Βίκυ Τσοχατζοπούλου θα επιστρέψει στη φυλακή. Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο Νίκος Ζήγρας, ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στην πρωτόδικη απόφαση, τον Οκτώβριο του 2020, είχαν καταδικαστεί και οι δύο σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα ως και την εκδίκαση της σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το επίμαχο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας ZurichLebensversiche rungs Gesellschaft AG είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων με δικαιούχο το Νίκο Ζήγρα.

Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας εισέπραττε ετήσια σύνταξη 33.147,60 ελβετικών φράγκων ενώ χρήματα κατατέθηκαν και σε λογαριασμό της Βίκυς Τσοχατζοπούλου για 4 χρόνια.

Επιπλέον, μετά τη λύση του συμβολαίου, ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να έλαβε το υπόλοιπο της αξίας του συμβολαίου που υπολογίζεται σε 359.060,40 ελβετικά φράγκα. Συνολικά και στους τρεις (και τον εκλιπόντα πρώην υπουργό) αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω  του ελβετικού ασφαλιστηρίου.

Ο Νίκος Ζήγρας και η Βίκυ Τσοχατζοπούλου είχαν δηλώσει αθώοι. Ότι αγνοούσαν την προέλευση των ωφελημάτων με τον κ Ζήγρα να καταγγέλλει ακόμη και πλαστογραφία της υπογραφής του.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων τονίζοντας μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της ετυμηγορίας του ότι «προέκυψε κατά τρόπο πειστικό ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θέλησαν τη δημιουργία του ως άνω λογαριασμού προκειμένου να “ξεπλύνουν” μέσω αυτού μέρος των παράνομων κτηθέντων από τη δραστηριότητα του πρώτου από αυτούς ωφελημάτων (σ.σ.: του Άκη Τσοχατζόπουλου)».

Ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου Νίκος Αλεξανδρής δήλωσε στο newpost

«Ελπίζουμε ότι στο δικαστήριο θα αποκαλυφθεί η αλήθεια ότι δηλαδή η κ. Τσοχατζοπούλου δεν έχει καμία σχέση με το ασφαλιστήριο αυτό συμβόλαιο τη στιγμή μάλιστα ο κ.Ζήγρας είναι αυτός που εισέπραξε ποσό άνω των 500.000 ευρώ και είναι αυτός που τηρούσε την αλληλογραφία και επικοινωνούσε με την τράπεζα. Μάλιστα δε ο ίδιος έχει δηλώσει ενώπιον των ελληνικών αρχών ότι έλαβε ο ίδιος το ποσό της εξαγοράς του συμβολαίου χωρίς όμως παράλληλα να το επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο»

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr