ΕΛΛΑΔΑ

Περιμένουν τις επιδοτήσεις οι σεισμόπληκτοι της Λέσβου για να ξαναρχίσουν τη ζωή τους

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2017, 14:13 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2017, 17:23
Περιμένουν τις επιδοτήσεις οι σεισμόπληκτοι της Λέσβου για να ξαναρχίσουν τη ζωή τους
Facebook Twitter Whatsapp

Προσωρινή λύση στο λιμάνι της Κω για να «βγει» το καλοκαίρι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με ρυθμούς χελώνας δίδεται η βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Βρίσας, στη Λέσβο. Σχεδόν ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, οι κάτοικοι του χωριού που είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται έχουν λάβει μόνο το έκτακτο βοήθημα των 580 ευρώ.... και αυτό μόλις την εβδομάδα που πέρασε. 

Όπως δήλωσε στο newpost ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, όσοι σεισμοπαθείς έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους έχουν ήδη λάβει το βοήθημα των 580 ευρώ. Εκκρεμεί μια επιχορήγηση για την οικοσκευή και η επιδότηση ενοικίου για όσους έχουν μετεστεγαστεί στα γύρω χωριά, κυρίως στο Πολίχνιτο και τα Βατερά. 

Για τις δύο αυτές επιδοτήσεις, μόλις έφτασε στο δήμο η απόφαση του υπουργού. «Τώρα πρέπει να πάει μια επιτροπή, να ελέγξει ποια σπίτια είναι και να κάνει την καταγραφή, προκειμένου να αρχίσουν να δίνονται τα χρήματα», εξηγεί ο δήμαρχος. 

Στην Κω, η μεγάλη πρόκληση είναι η αποκατάσταση των καταστροφών στο λιμάνι. Τα έργα ξεκίνησα την Πέμπτη και πρόκειται για μια προσωρινή λύση: θα τοποθετηθεί μια τσιμεντένια ράμπα προκειμένου να καταφέρνουν να ελλιμενίζονται τα πλοία.

Το έργο διεξάγεται υπό την πλήρη ευθύνη και επίβλεψη του υπουργείου Υποδομών, το οποίο έκανε τη σχετική μελέτη.

«Η λύση αυτή, οφείλουμε να επισημάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι έχει προσωρινό χαρακτήρα» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κω, επισημαίνοντας ότι εργάζεται για τη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης για τον πλήρη ανασχεδιασμό του χάρτη των λιμενικών εγκαταστάσεων στο νησί.