ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη τηλεοπτικός παραγωγός που συνεργαζόταν με Ρώσο ολιγάρχη - Η ανάρτηση Γεωργιάδη και η απάντηση Βαξεβάνη

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2022, 19:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2022, 19:26
Συνελήφθη τηλεοπτικός παραγωγός που συνεργαζόταν με Ρώσο ολιγάρχη - Η ανάρτηση  Γεωργιάδη και η απάντηση Βαξεβάνη
Facebook Twitter Whatsapp

H σύλληψη του Jack Hanick στο Λονδίνο αποκάλυψε την προσπάθεια διείσδυσης της ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα

Συνελήφθη χθες από το FBI ο τηλεοπτικός παραγωγός Jack Hanick που εργάστηκε για τον Ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyev, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραβίασε τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και έκανε ψευδείς δηλώσεις σε πράκτορες του FBI.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Αμερικανός εισαγγελέας Damian Williams δήλωσε: «Ο Konstantin Malofeyev είναι στενά συνδεδεμένος με τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, αφού προσδιορίστηκε από την OFAC ότι ήταν μία από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης για την προώθηση των συνδεδεμένων με τη Ρωσία αυτονομιστικών ομάδων που δρουν στο κυρίαρχο έθνος της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στον Malofeyev απαγορεύουν στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να εργάζονται ή να συναλλάσσονται με τον Malofeyev, αλλά όπως λέγεται, ο Hanick παραβίασε αυτές τις κυρώσεις δουλεύοντας απευθείας για τον Malofeyev σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια πολλών ετών».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «ο Τζον Χάνικ εργαζόταν επίσης για τον Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ σε ένα πρότζεκτ για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου και στις προσπάθειες για να αποκτήσει ένα βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο. Υπό την καθοδήγηση του Μαλοφέγιεφ, ο Χάνικ ταξίδεψε στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία σε διαφορετικές περιστάσεις το 2015 και το 2016 προκειμένου να εργασθεί επάνω σε αυτές τις πρωτοβουλίες και έδινε αναφορά απευθείας στον Μαλοφέγειφ για τη δουλειά του. Για παράδειγμα, το Νοέμβριο του 2015, ο Χάνικ έγραψε στον Μαλοφέγιεφ πως το Ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο θα ήταν «μία ευκαιρία για να παρουσιαστεί η ρωσική οπτική στην ελληνική τηλεόραση». Σε σχέση με τις προσπάθειες του Μαλοφέγιεφ να αποκτήσει βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Χάνικ ανέλαβε ενέργειες προκειμένου να αποκρύψει το ρόλο του Μαλοφέγιεφ στην εξαγορά, κανονίζοντας να ταξιδέψει στη Βουλγαρία με ένα άλλο άτομο, το οποίο αναγνώρισε/εντόπισε Έλληνας συνεργάτης του Μαλοφέγιεφ, ώστε να φαίνεται πως ο αγοραστής ήταν Έλληνας και όχι ο Μαλοφέγιεφ».
 
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Χάνικ στην Ελλάδα δημιούργησε την Hellas Net και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη
 
Την σχετική είδηση αναδημοσίευσε στο twitter από την αντίστοιχη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Συνελήφθη χθες από το FBI ο Hanic διότι βοηθούσε τον Ρώσο ολιγάρχη, Malofeyev να σπάει τις κυρώσει και να στήνει ΜΜΕ για Ρωσική προπαγάνδα. Ο Hanic ήρθε Ελλάδα το 2015-1016 και δημιούργησε την Hellas Net ως μέλος ΔΣ. Πήρε πανελλαδική άδεια και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Η απάντηση Βαξεβάνη: Έχει η βρομιά όρια;
 
Ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης ανάρτησε την απάντηση του στην ιστοσελίδα Documento:
 
Την Παρασκευή, στις ΗΠΑ, το FBI , συνέλαβε τον Αμερικανό Jack Hanick , τον οποίο ερευνά για σχέση με τον Ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyef. 
Ο Hanick υπήρξε για πάνω από μια δεκαπενταετία βασικό στέλεχος του Αμερικανικού δικτύου FOX και πράγματι φαίνεται πως είχε σχέση με τον Konstantin Malofeyef.
Ο Malofeyef με τη σειρά του, είναι ένας εμφανιζόμενος ως εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, με ακροδεξιές απόψεις (μοιάζουν πολύ με του Άδωνη Γεωργιάδη και του Βελόπουλου), ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με το Κρεμλίνο, τους αυτονομιστές της Κριμαίας αλλά και την Εκκλησία. Ο Konstantin Malofeyef είχε προνομιακές σχέσεις με τη Μονή Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με την έρευνα του FBI , ο Konstantin Malofeyef υλοποιούσε ένα σχέδιο των Ρώσων για διείσδυση στα Βαλκάνια, μέσω Μέσων Ενημέρωσης. Όταν λένε διείσδυση στα Βαλκάνια, το ερώτημα δεν είναι αν υπήρξαν Μέσα που προωθούσαν φιλορωσικές θέσεις (αυτό είναι δικαίωμά τους) αλλά αν τα Μέσα αυτά χρηματοδοτήθηκαν με μαύρο ρωσικό χρήμα. Μέχρι εδώ έχουμε υποθέσεις που αποτελούν και βάση έρευνας για τους Αμερικανούς.
Ας πάμε πρώτα στα πραγματικά γεγονότα. Το 2015, ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης, επιχείρησε να δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας (και όχι κανάλι όπως γράφεται) τοπικών καναλιών από όλη την Ελλάδα. Το δίκτυο αυτό είχε την ονομασία Hellasnet και οργανώθηκε στο ξεκίνημά του από τον γνωστό δημοσιογράφο (πρώην διευθυντή Ειδήσεων ΑΝΤ1 και Alpha) Γιάννη Παπουτσάνη. Κάποια στιγμή ο Γιάννης Παπουτσάνης, με κάλεσε με τον ιδιοκτήτη της HellasNet Καραγεώργη, να συνεργαστώ ως πρόσωπο με τηλεοπτική εμπειρία, πράγμα που έγινε. Λίγο μετά ο Γιάννης Παπουτσάνης αποχώρησε και τελικώς ανέλαβα να συντονίσω τον τομέα Ενημέρωσης του δικτύου. Ο ιδιoκτήτης της HellasNet είχε μακροχρόνιες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και κυρίως με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Γνωστοί δημοσιογράφοι, όπως ο Σωτήρης Πολύζος από το ΤRT Θεσσαλίας, η Έλενα Σώκου (νυν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για τα περιφερειακά ΜΜΕ) ο Κώστας Αργυρός , η Βάλια Μπαζού και πολύ άλλοι, δούλεψαν στο δίκτυο αυτό.
Μέλος του ΔΣ της HellasNet, ήταν και ο ερευνώμενος για τις σχέσεις σήμερα με τον Konstantin Malofeyef, o κύριος Jack Hanick.  Σχέσεις όμως με τον Konstantin Malofeyef , τις οποίες δεν έκρυψε, είχε ο ιδιοκτήτης Γιάννης Καραγεώργης. Ο Malofeyef έγινε κουμπάρος του, σε έναν πολυτελή γάμο που έγινε στη Ρωσία. Τον Φεβρουάριο του 2015, η γερμανική εφημερίδα De Zeit, για πρώτη φορά έγραψε πως ο Konstantin Malofeyef, υλοποιούσε σχέδιο διείσδυσης του Ρωσικού παράγοντα στα Βαλκάνια. Έγραφε μάλιστα για τις σχέσεις του με τον Καραγεώργη και παρέθετε τη λίστα των καλεσμένων του ζεύγους Καραγεώργη και του Konstantin Malofeyef, στον λαμπερό γάμο στη Ρωσία, που είχε διαρρεύσει από mail υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας. Ανάμεσα στα ονόματα που παρέθετε η De Zeit, ήταν του Πάνου Καμμένου και της συζύγου του, ενώ υψηλοί καλεσμένοι ήταν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα. Καλεσμένοι ήταν επίσης εφοπλιστές, οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Νικολοπούλου, Τάσος Μπούρας, η Ράλλη Νικολέτα ,το ζεύγος Βακάκη και άλλοι. 

Λίγους μήνες μετά το ξεκίνημα της συνεργασία με την Hellasnet , η λειτουργία του ενημερωτικού τομέα τερματίστηκε γιατί δεν είχε τα επιθυμητά για την ιδιοκτησία αποτελέσματα. Οι δημοσιογράφοι αποχωρήσαμε και η HellasNet λειτούργησε με πρόγραμμα από τα περιφερειακά κανάλια.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Άδωνης Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter , αφού ανακοίνωσε την σύλληψη του Hanick , επιχείρησε να με παρουσιάσει ως σχετιζόμενο με ρωσικό χρήμα (ναι και με ρωσικό) και άφησε άθλια υπονοούμενα σε πολλές ακόμη αναρτήσεις.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει ποινικές ευθύνες γι αυτά που γράφει οι οποίες θα του αποδοθούν σύντομα. Αυτό είναι όμως δική μου υπόθεση. Αυτό που κάνει ως γνήσιος ακροδεξιός είναι να μεταστρέφει την πραγματικότητα και να βρομίζει αυτόν που επιλέγει με υπονοούμενα στηριγμένα σε ψέματα. Κατ αρχήν ο Hanick δεν δημιούργησε την HellaNet η οποία είναι γνωστό πως αποτελεί επιχειρηματικό εγχείρημα του Γιάννη Καραγεώργη. Το μέλος ΔΣ Hanick είναι μέλος ΔΣ και δεν “δημιουργεί” όπως γράφει ο Γ.Γεωργιάδης. Επίσης η HellasNET δεν πήρε πανελλαδική μάλιστα άδεια, γιατί δεν ήταν κανάλι. Είναι επίσης γνωστό ποια είναι τα κανάλια με πανελλαδική άδεια. Η ουσία όμως είναι πως ο Γεωργιάδης υπερπηδά τον ιδιοκτήτη τον οποίο δεν κατονομάζει και αποδίδει με υπονοούμενα τις “Αδωνικές βρομιές” του σε εμένα ως εργαζόμενο.
 
Φαντάζομαι κάποια ευθύνη και σχέση με το μαύρο χρήμα θα υπονοεί πως έχει και όποιος εργάστηκε εκεί, όπως η υπεύθυνη Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης Έλενα Σώκου. Είναι σα να λέμε πως αν πιαστεί ένας καναλάρχης με ναρκωτικά, τότε ευθύνη για αυτό θα έχουν όσοι δουλεύουν στο κανάλι, από τον διευθυντή ως το κλητήρα.
Φυσικά τις αναρτήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη , αναπαρήγαγε ο Χρήστος Ράπτης και ο Κουρτάκης, κρυπτόμενοι φυσικά πίσω απ την βουλευτική ασυλία του.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Γιάννης Κουρτάκης, συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη σε ουζερί στο Κολωνάκι, για να συντονίσουν τις περαιτέρω ενέργειες. Διάφοροι συνάδελφοι μου τηλεφωνούν και με διαβεβαιώνουν πως ο πραγματικός στόχος του Γεωργιάδη δεν είμαι εγώ, αλλά ο Θοδωρής Ρουσόπουλος τον οποίο γνωρίζει πως θα εμπλέξει με τον Konstantin Malofeyef λόγω των δημοσιευμάτων που θα ακολουθήσουν. Ποσώς με ενδιαφέρει ο στόχος της αλητείας. Με ενδιαφέρει η αλητεία και η βρομιά. Γι αυτό θα έχουμε και συνέχεια.
Και μετά τις βρομιές, ας πάμε στα απολύτως ξεκάθαρα. Η εισβολή στην Ουκρανία είναι ένα έγκλημα. Ο Πούτιν εγκληματεί απέναντι στην Ουκρανία, την ανθρωπότητα και τη Διεθνή νομιμότητα. Το έγραψα από την πρώτη μέρα της εισβολής, χωρίς να μείνω σε αόριστες και ίσως βολικές «αντιπολεμικές» διατυπώσεις. Ο Πούτιν εγκληματεί ακολουθώντας την πρακτική των Μεγάλων Δυνάμεων που παίζουν ζαριές πάνω στην πλάτη του κόσμου και ακολουθούν το δόγμα «τα σύνορά μας είναι όπου είναι τα συμφέροντά μας». Το δόγμα αυτό δεν έχει διατυπώσει πρώτος ο Πούτιν, αλλά αυτοί που σήμερα τον αποκαλούν (και καλώς) εγκληματία, αλλά επειδή έτσι τους συμφέρει. Έχουν διαπράξει το ίδιο έγκλημα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ανάμεσα στα εγκλήματα δεν μπορεί να υπάρξει συμψηφισμός (καλά κάνει αφού και αυτοί εγκλημάτισαν) αλλά ούτε και ξαφνική τύφλωση.
Έχω διατυπώσει επίσης την άποψη, πως η πολεμική κρίση που υπάρχει στην Ευρώπη, δεν είναι επικίνδυνη γιατί εξελίσσεται ένας πόλεμος στην πόρτα μας και απειλεί το μέλλον μας, αλλά γιατί μπορεί να αλλάξει και την φιλελεύθερη και δημοκρατική κουλτούρα της Ευρώπης. Φαινόμενα υστερίας , πογκρόμ και μεσαιωνικές πρακτικές αναπτύσσονται ξαφνικά σαν μαχητές του κακού και απειλούν τη λογική και την ειρήνη, εξίσου με τον πόλεμο. Στην Ελλάδα η υπουργός κυρία Μενδώνη απαγόρευσε τη «Λίμνη των Κύκνων» και τον Τσαϊκόφσκι ως συνεισφορά σε αυτόν τον νεομακαρθισμό. Δεν μπορεί η υφήλιος να προχωρήσει αν καίει βιβλία, έργα τέχνης και ενοχοποιεί λαούς. Την προηγούμενη φορά που ακολουθήθηκε αυτή η συνταγή, είχαμε 50 εκατομμύρια νεκρούς και έναν στοιχειωμένο ως σήμερα κόσμο.
Η θέση μου αυτή θα διατυπώνετε αταλάντευτα δίπλα στις απόψεις χιλιάδων δημοσιογράφων , καλλιτεχνών και δημοσίων προσώπων απ όλο τον κόσμο, που ανησυχούν γιατί οι απαγορεύσεις και οι προγραφές μας σπρώχνουν σε ένα πνευματικό έρεβος.
Η αντίθεσή μου στον Πούτιν δεν εκφράστηκε με την ευκαιρία του πολέμου. Έχω εκφραστεί για τις διώξεις Ρώσων δημοσιογράφων από το αντιδημοκρατικό καθεστώς του Πούτιν, όπως ο Νομπελίστας δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ και οι ακτιβιστές που φυλακίστηκαν για τις απόψεις τους. Έχω γράψει επίσης πως ανησυχώ μήπως η Ελλάδα γίνει μια χώρα όπου η Δημοκρατία θα πάρει τη μορφή που της δίνουν ο Ερντογάν, ο Πούτιν ή ο Όρμπαν. Και τώρα που τελειώσαμε με τα ξεκάθαρα, ας πάμε στα βρόμικα. Για την Ιστορία και μόνο, να θυμίσω, πως τον Ιανουάριο του 2019, το Documento, είχε αποκαλύψει το ρόλο Ρώσων πρακτόρων στην Ελλάδα (εμφανίζονταν ως διπλωμάτες) οι οποίοι προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την συμφωνία των Πρεσπών γιατί θεωρούσαν ότι εξυπηρετεί τις ΗΠΑ και τα σχέδιά τους. . Οι πράκτορες οι οποίοι απελάθηκαν, προσπαθούσαν να εξαγοράσουν Εκκλησιαστικούς παράγοντες, ακόμη και πολιτικούς για να δημιουργήσουν ένα «Μακεδονικό κίνημα» . Τελικώς το κίνημα αυτό γιγαντώθηκε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να γίνει Μακεδονομάχος για να σκαρφαλώσει στην εξουσία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr