ΕΛΛΑΔΑ

Στο «φουλ» οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2017, 15:12 / Ανανεώθηκε 11 Αυγούστου 2017, 15:12
Στο «φουλ» οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές
Φωτό Αρχείου
Facebook Twitter Whatsapp

Εντατικά εξακολουθούν να γίνονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εντατικά εξακολουθούν να γίνονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών τις προηγούμενες ημέρες ελέγχθηκαν συνολικά 32 επιχειρήσεις και καταστήματα, σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Πάργα, Σύβοτα και Θεσσαλονίκη.

Σε δύο περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι οικείες Δ.Ο.Υ. για τη διαδικασία της 48ωρης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 6 έως 10 Αυγούστου, κλιμάκια αστυνομικών των παραπάνω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έλεγχους σε (32) επιχειρήσεις και καταστήματα σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Πάργα, Σύβοτα και Θεσσαλονίκη και διαπιστώθηκαν:

  • Στη Ζάκυνθο: σε εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης, ·σε εστιατόριο, η μη έκδοση 3 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος, εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, · σε εστιατόριο, η μη έκδοση (3) αποδείξεων και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, · σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, · σε καφέ-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
  • Στην Μύκονο:  σε εστιατόριο, η μη έκδοση 5 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, · σε ψητοπωλείο, η μη έκδοση (6) αποδείξεων, · σε 2 εστιατόρια και 1 καφέ - μπαρ, να απασχολούνται (3) εργαζόμενοι, ο οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, · σε ξενοδοχειακή μονάδα, παράβαση της νομοθεσίας περί κεφαλαιακών περιορισμών και κατασχέθηκε τερματικό μηχάνημα POS.
  • Σε Πάργα και Σύβοτα: · σε καφετέρια, 3 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, · σε καφετέρια – μπαρ, 1 παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και τροποποίηση της άδειας λειτουργίας, · σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση (3) αποδείξεων, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, · σε καφετέρια, 1 παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, · σε οβελιστήριο, 1 παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ·σε καφέ – σνακ μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και σε αναψυκτήριο – καφετέρια, 1 παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν 2 έλεγχοι σε επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε: · σε καφεκοπτείο – αναψυκτήριο, η μη έκδοση 12 αποδείξεων και σε επιχείρηση μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος – αναψυκτήριο, η μη έκδοση 13 αποδείξεων, 2 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις περιπτώσεις αυτές ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., καθώς προβλέπεται η διαδικασία της 48ωρης αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων. Για τις υπόλοιπες παραβάσεις, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr