ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα: Στο εδώλιο η πρώην δήμαρχος για κτιριακές παραλείψεις σε σχολείο-ερείπιο της περιοχής

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2022, 07:00 / Ανανεώθηκε 18 Μαρτίου 2022, 07:22
Μάνδρα: Στο εδώλιο η πρώην δήμαρχος για κτιριακές παραλείψεις σε σχολείο-ερείπιο της περιοχής
Facebook Twitter Whatsapp

Στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος για έναν σχολείο με πολλά προβλήματα, ακόμα και φουσκώματα, αποκολλήσεις από δοκούς και υγρασία.

Εκτός από την υπόθεση με τις πλημμύρες στη Μανδρα η πρώην δήμαρχος της περιοχής στις 16 Μαρτίου αντιμετώπιζε και μια άλλη κατηγορία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, για παραλείψεις σε Γυμνάσιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώην δήμαρχος και ο προϊστάμενος του τμήματος συγκοινωνιών και κτιριακών έργων του δήμου κατηγορούνται ως υπαίτιοι κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο 2016 ως και τον Μάιο 2017 ότι με πρόθεση παρέλειψαν να αποτρέψουν υπαρκτό κοινό κίνδυνο, δυσχεραίνοντας την ενέργεια που ήταν αναγκαία για να αποτραπεί.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι γνώριζαν ότι στο κτίριο υφίστατο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης από άποψη δομικής και στατικής φύσεως του σχολικού συγκροτήματος.

Μάλιστα στο κατηγορητήριο αναφέρονται ότι υπήρχαν τα εξής προβλήματα στο σχολείο
1.Έντονες ρηγματώσεις στο δάπεδο των ισογείων αιθουσών διδασκαλίας μερικής καθίζησης δαπέδου
2.Ρηγματώσεις στους τοίχους μέσα και έξω από το σχολείο
3.Αποκολλήσεις επιχρισμάτων και ελαιοχρωματισμών στους εξωτερικούς τοίχους
4.Κακοτεχνίες στις εξωτερικές όψεις στην καμινάδα του λεβητοστασίου καθώς και κακοτεχνία ως προς τον τρόπο στήριξης της εξωτερικής πόρτας αίθουσας διδασκαλίας
5. Κατεστραμμένη μόνωση στους εξώστες

Στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος για ένα σχολείο με πολλά προβλήματα ακόμα και φουσκώματα, αποκολλήσεις από δοκούς και υγρασία. Ραγισμένους φεγγίτες στο γυμναστήριο, σκουριασμένα μέταλλα και προβλήματα στον πίνακα ηλεκτροφωτισμού.

Οι δυο κατηγορούμενοι επισημαίνεται ότι παρά τον κίνδυνο για δασκάλους, μαθητές, και διερχόμενους, δεν προέβησαν στην άρση της επικινδυνότητας και τη λήψη μέτρων στερέωσης, αποδεχόμενοι την παρεμπόδιση αποτροπής του κινδύνου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr