current views are: 7

14 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση15:00

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Δεν κάνουν διαλείμματα τα εναέρια μέσα – Οι διαδικασίες που ακολουθούν

«Σαφώς και τα εναέρια (μέσα) δεν κάνουν διαλείμματα» σημείωσε η κυρία Σταυρούλα Μαλλίρη

Δημοσίευση 15:00’

«Σαφώς και τα εναέρια (μέσα) δεν κάνουν διαλείμματα» σημείωσε η κυρία Σταυρούλα Μαλλίρη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και έκανε ορισμένες εξαιρετικά σημαντικές διευκρινήσεις αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν σήμερα για τα εναέρια μέσα.

«Ειπώθηκε κάποια στιγμή στο σταθμό (σας) ότι τα εναέρια (μέσα) κάνουν διαλείμματα. Σαφώς και τα εναέρια (μέσα) δεν κάνουν διαλείμματα» σημείωσε η κυρία Σταυρούλα Μαλλίρη.

«Τα εναέρια έχουν ένα συγκεκριμένο διάστημα που μπορούν να επιχειρούν, γιατί πρέπει να γυρίσουν στη βάση του να ανεφοδιαστούν με καύσιμο και να γίνει ένας σύντομος τεχνικός έλεγχος για την ασφάλεια της πτήσης τους και να γυρίσουν πίσω να επιχειρήσουν πάλι», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Σε ερώτηση αν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν πως τα ελικόπτερα σταματούν ρίψεις για να κρυώσουν οι μηχανές τους σημείωσε: «Όχι, δεν ισχύει επ’ ουδενί. Υπάρχει ο χρόνος που σας είπα που πρέπει να γίνει ο ανεφοδιασμός με καύσιμο και ένας σύντομος τεχνικός έλεγχος για να υπάρχει ασφάλεια στην πτήση». 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής [πηγή: Ιστοσελίδα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας]

Διευκρίνισε πως εφαρμόζεται αυτό που προβλέπει το πρωτόκολλο διαδικασιών των πτητικών μέσων. 

Σε ερώτηση για το πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών η κυρία Μαλλίρη τόνισε πως δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί από τη στιγμή που κάθε μέσο έχει διαφορετικές απαιτήσεις και πρέπει να καλύψη και την  απόσταση από τη βάση του. «Πρέπει να υπολογιστεί και ο χρόνος για  να γυρίσει στη βάση του, συν το χρόνο που χρειάζεται για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία», σημείωσε. 


σχετικα αρθρα